ZVZ Talenten schitteren op OVK Lange Afstanden

Podiumplaatsen voor Lindsey Berghuis en Marit Boxum

Voor Lindsey Berghuis en Marit Boxum stond zaterdag 22 Maart in het teken van de Overijsselse Kampioenschappen Lange Afstanden in Kampen. Een wedstrijd, die gezwommen werd in een 50 meter bad. Onder begeleiding van coach Jan Wicher de Vries zwommen beide talenten zich naar een zilveren medaille.

Lindsey Berghuis kwam op de 800 meter vrije slag in het water namens ZVZ. In de leeftijdscategorie 2002 en 2003 zwom zij zich naar een schitterend persoonlijk record. Ze zwom maar liefst 26 seconden van haar inschrijftijd af, wat haar een 2de plaats en een mooie zilveren medaille opleverde.

Voor Marit was het een druk zwemweekend,  op zaterdagochtend werkte zij eerst een training af in Drachten bij het Regionaal Trainings Centrum.  ’s Middags werd zij ook in Kampen verwacht bij de Lange Afstand kampioenschappen waar ze uitkwam op de 400 meter wisselslag. Ondanks het zware programma van deze dag, wist ze op deze afstand naar een prima 2de plaats te zwemmen. Ook voor haar dus een zilveren medaille. Zondagochtend werd er opnieuw getraind, dit maal bij de Nationale talentendag in Utrecht waarvoor Marit een uitnodiging van de KNZB had ontvangen. Het accent lag hier op het starten en stroomlijnen. Kortom een enerverend weekend met opnieuw zeer goede resultaten.