Officials

Officials

Zonder officials geen wedstrijden

Trainers, instructeurs, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters, op de omgeving van de sporters (ouders) en op de verenigingen. Sporters kiezen voor een sport als zij het naar hun zin hebben. Dit kan zijn omdat de sfeer goed is binnen de club, de kwaliteit van de trainingen hoog is of omdat er met respect wordt omgegaan met sporters, trainers, coaches en officials.

Goede officials zijn daarvoor onmisbaar. Jaarlijks worden duizenden officials – vrijwilligers! – ingezet om zwemwedstrijden op lokaal, nationaal en internationaal niveau op een juiste manier te begeleiden. Of iemand nu jurysecretaris, kamprechter, scheidsrechter, tijdwaarnemer of starter is, het moet leuk zijn om bij wedstrijden jurylid te zijn.

Official zijn bij het wedstrijdzwemmen is een boeiende hobby. Er lopen veel officials rond tijdens het zwemmen, ieder met een eigen taak. En wat heel belangrijk is: zonder officials kunnen er geen officiële wedstrijden worden gehouden !

Ook bij ZvZwartsluis hebben we een leuke groep ouders en zwemmers die zich als official inzetten bij zwemwedstrijden. Momenteel zijn we op zoek naar nog een aantal enthousiaste ouders die ook willen instromen als klokker (tijdwaarnemer / keerpuntcommissaris). De opleiding hiervoor wordt jaarlijks verzorgd en deze wordt vergoed door de vereniging.

Meer informatie over de functie van een KNZB official vind je hier. Wil je de club hiermee ondersteunen en lijkt het je wel wat? Stuur dan een e-mail naar info@zvzwartsluis.nl