Diverse wedstrijden

Diverse wedstrijden

ZVZwartsluis neemt deel aan de KNZB-wedstrijden. De KNZB verzorgt jaarlijks verschillende soorten wedstrijden. In overleg met de trainer kan de zwemmer bepalen aan welke en hoeveel wedstrijden zij of hij deelneemt. De wedstrijden waarbij onze zwemmers aan de start verschijnen, zijn:

Onderlinge wedstrijden
Verenigingen kunnen zelf onderlinge wedstrijden organiseren. Aan deze onderlinge wedstrijden doen alleen de ZVZ-zwemmers mee, dus geen zwemmers van andere verenigingen. Jaarlijks organiseert ZvZ een onderlinge wedstrijd voor de jongste recreatiezwemmers.

Limietwedstrijden
Elke zwemmer probeert zich continue te verbeteren en dit komt tot uiting in een persoonlijk record (pr). Verenigingen organiseren limietwedstrijden voor zwemmers die hun persoonlijke record willen verbeteren of een nieuwe wedstrijdopbouw willen uitproberen.

8-kamp
Deze laagdrempelige wedstrijden zijn ideaal om zwemmers kennis te laten maken met wedstrijdzwemmen.

Miniorencircuit
Een prestatiegerichte wedstrijd voor de jongere zwemmers: de minioren (6 t/m 11 jaar).

KNZB Lange Afstand Circuit (LAC)
Speciaal voor de lange nummers en het nodige oefenen van de lange afstanden worden deze wedstrijden georganiseerd.

Regio-kampioenschappen
Tijdens de kampioenschappen worden per afstand en leeftijd de beste zwemmer van de regio bepaald. Voor deelname aan deze wedstrijden geldt een inschrijflimiet.

Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK)
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen worden per afstand en leeftijd de beste zwemmer van Nederland bepaald. Voor deelname aan deze wedstrijden geldt een inschrijflimiet.

Nationale zwemcompetitie
ZVZwartsluis is in 2023 gepromoveerd in de nationale zwemcompetitie naar de A-klasse. Een super prestatie! Bij de nationale zwemcompetitie gaat het niet om de individuele prestaties van de zwemmers maar om de teamprestatie. Daarom werkt ZVZwartsluis aan een sterke basis in haar afdelingen; dus maximaal resultaat halen uit al haar zwemmers.

Een volledig overzicht en beschrijving van de verschillende wedstrijden kun je vinden op de pagina soorten wedstrijden van de KNZB.