Diverse wedstrijden

Diverse wedstrijden

ZVZwartsluis neemt deel aan de KNZB-wedstrijden. De KNZB verzorgt jaarlijks verschillende soorten wedstrijden. In overleg met de trainer kan de zwemmer bepalen aan welke en hoeveel wedstrijden zij of hij deelneemt. De wedstrijden waarbij onze zwemmers aan de start verschijnen, zijn:

Onderlinge wedstrijden
Verenigingen kunnen zelf onderlinge wedstrijden organiseren. Aan deze onderlinge wedstrijden doen alleen de ZVZ-zwemmers mee, dus geen zwemmers van andere verenigingen. Jaarlijks organiseert ZvZ een onderlinge wedstrijd voor de jongste recreatiezwemmers.

Limietwedstrijden
Elke zwemmer probeert zich continue te verbeteren en dit komt tot uiting in een persoonlijk record (pr). Verenigingen organiseren limietwedstrijden voor zwemmers die hun persoonlijke record willen verbeteren of een nieuwe wedstrijdopbouw willen uitproberen.

10-kamp
Deze laagdrempelige wedstrijden zijn ideaal om zwemmers kennis te laten maken met wedstrijdzwemmen.

Miniorenwedstrijd
Een prestatiegerichte wedstrijd voor de jongere zwemmers: de minioren (6 t/m 12 jaar).

KNZB Lange Afstand Circuit
Speciaal voor de lange nummers en het nodige oefenen van de lange afstanden worden deze wedstrijden georganiseerd.

Masters wedstrijd
Wedstrijden voor zwemmers van 20 jaar en ouder. Veel gezelligheid voor trimmers en oud wedstrijdzwemmers.

Open Water zwemwedstrijd
Oerhollands, zwemwedstrijden in plassen en kanalen! Afstanden van 250 meter. tot 25 km of meer! In de zomer een heel circuit met meer dan 1000 deelnemers die door heel Nederland trekken.

Provinciale of Regio-kampioenschappen
Tijdens de kampioenschappen worden per afstand en leeftijd de beste zwemmer van de Provincie of Regio bepaald. Voor deelname aan deze wedstrijden geldt een inschrijflimiet.

Nederlandse Kampioenschappen
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen worden per afstand en leeftijd de beste zwemmer van Nederland bepaald. Voor deelname aan deze wedstrijden geldt een inschrijflimiet.

Nationale zwemcompetitie
In de nationale zwemcompetitie zwemt ZVZwartsluis in de landelijke C-competie. Je kunt dit niveau ongeveer vergelijken met de topklasse van de KNZB. ZVZwartsluis zwemt dus op een hoog niveau en wil graag op dit niveau blijven zwemmen. Bij de nationale zwemcompetitie gaat het niet om de individuele prestaties van de zwemmers maar om de teamprestatie. Daarom werkt ZVZwartsluis aan een sterke basis in haar afdelingen; dus maximaal resultaat halen uit al haar zwemmers.

Een volledig overzicht en beschrijving van de verschillende wedstrijden kun je vinden op de pagina soorten wedstrijden van de KNZB.