Overijsselse titels voor Boxum en van der Linden

Zwemmers van Zwemvereniging Zwartsluis zijn 2014 goed begonnen

Zwemmers van Zwemvereniging Zwartsluis zijn 2014 goed begonnen.
Tijdens de Kringwinterkampioenschappen, waarvoor in elke leeftijdscategorie alleen de zes snelste zwemmers van Overijssel een startbewijs ontvingen, werden maar liefst 12 podiumplaatsen behaald. Tweemaal werd een zwemmer van ZVZ tot Overijssels Kampioen uitgeroepen.

Chris van der Linden maakte de verwachtingen van zijn 100 mtr vlinderslag helemaal waar, met zijn 1.20.70 was hij veruit het snelst bij de jongens junioren 1, en werd hij zeer terecht Overijssels kampioen. Op de 50 mtr vlinderslag leek het mogelijk dit te herhalen, ondanks een goede race in een nieuw persoonlijk record bleek een zilveren medaille het hoogst haalbare. Op de 100 mtr wisselslag zwom hij zich naar een vierde plaats.

Marit Boxum begon dit tweedaags toernooi met een uitstekende tweede plaats op de 100 mtr vrijeslag, waarbij zij haar tijd flink aanscherpte tot 1.02.77. Op de 100 mtr rugslag leek de titel voor het grijpen, met een tijdsverbetering van dik twee seconden leek deze binnen, de jury had echter een kleine beweging geconstateerd voordat het startschot had geklonken en daarmee was diskwalificatie een feit. Ze liet zich echter niet uit het veld slaan door deze tegenslag, op de 50 mtr rugslag zette ze in een keer alles recht door hier de eerste plaats op te eisen. Met daarnaast nog drie maal zilver op de 50 vrij, 100 vlinder (pr) en 100 wissel kan zij terug kijken op een zeer geslaagd kampioenschap.

Dit gold ook zeker voor Erik van der Linden. Hij had voor dit kampioenschap negen startbewijzen ontvangen. De keus om alle energie in niet meer dan zes afstanden te steken pakte goed uit, het leverde hem vijf podiumplaatsen op: 4x brons en een mooie tweede plaats op de 100 mtr wisselslag.
Alex Huizenga wist zich heel knap bij de zes snelste jongens junioren 4 te scharen. Zijn goede trainingsarbeid leverden hem twee startbewijzen op, voor zowel de 50 als de 100 mtr schoolslag. Met twee keer een verbetering van zijn tijd liet hij zien op dit toernooi thuis te horen.