Myrthe Dorgelo verpulvert oude record in  Almelo

Myrthe Dorgelo verpulvert oude record in Almelo

In Almelo vonden afgelopen weekend de Overijsselse minoren finales plaats. Tijdens deze wedstrijd mochten de beste 18 zwemmers aan de start verschijnen in de diverse leeftijdscategorieën en afstanden. Voor deze jongste zwemsters waren er door de KNZB limieten gesteld waaraan zei allen voldaan hadden. De minoren begonnen hun finale wedstrijden om 14:00 uur. De ploeg bestond zaterdag uit Lindsey Berghuis, Myrthe Dorgelo, Hannah Hulst, Juliёtte Jansen, Annejѐn Smelt. Op de zondag kwamen hier Nathalie van Leusden en Roos Schuite bij.

Myrthe Dorgelo was in deze groep meiden de jongste zwemster. Op zaterdag mocht zei op de 100 meter vrijeslag en schoolslag aan de start verschijnen. Zei verpulverde haar oude record op de 100 meter schoolslag met maar liefst 6 seconden. Op zondag liet Myrthe weer van haar spreken. Zei mocht aan de start verschijnen op de 100 rugslag en 50 vlinder en liet zien dat ze op deze afstanden bij de top 6 van Overijssel thuis hoort. Annejѐn Smelt mocht op drie afstanden aan de start verschijnen zaterdag. Op de 100 vrijeslag, 100 rugcrawl en 50 vlinderslag liet zei zien dat ze de bij de midden moot van Overijssel thuis hoort in haar eigen leeftijdscategorie.

Lindsey Berghuis en Hannah Hulst konden voor het laatste jaar meedoen aan deze finales en zij sloten deze in een mooie stijl af. Op de 100 meter schoolslag mocht Hannah aan de start verschijnen. In een sterk deelnemers veld liet zij zien dat dit echt haar slag en afstand is, en behaalde op deze afstand een mooie 3de plaats met en een nieuw persoonlijk record. Lindsey Berghuis behaalde op de 200 wissel, 100 vrijeslag en 100 vlinderslag een zilveren medaille en brons op de 100 rugslag, maar op de 400 meter vrijeslag liet zei zien dat dit echt haar afstand is en wist met overmacht naar de 1ste plaats te zwemmen.

FotoMinorenFinaleA2014

admin

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *