HOGE MEDAILLE SCORE ZVZWARTSLUIS

HOGE MEDAILLE SCORE ZVZWARTSLUIS

20140510_202900

Zaterdag 10 mei j.l. werd in het sportfondsenbad “de Steur” in Kampen gezwommen om de Kamper-ui Bokaal. Veel regionale zwemmers lieten zich voor deze wedstrijd inschrijven, omdat het een goede gelegenheid bood om op de lange baan te zwemmen, zeker met het oog op de a.s. provinciale A en B kampioenschappen en het NJK, die later in het seizoen ook op de 50 meter baan zullen plaatsvinden. ZVZwartsluis was met 15 zwemmers aanwezig, zij zetten een uitstekend resultaat neer, vele pr’s sneuvelden en daarbij werden maar liefst 18 medailles behaald.

Lindsey Berghuis was deze middag een echt “goudhaantje”, op de 100 rug, 100 vlinder en 100 vrijeslag veroverde zij een gouden medaille. De tijden die zij hierbij liet klokken, beloven veel voor volgend seizoen als zij de overstap maakt naar de junioren. De broers Erik en Chris van der Linden lieten zien ook goed uit de voeten te kunnen op het lange bad. Ook zij behaalden op al hun persoonlijke afstanden eremetaal. Erik pakte goud op zowel de 100 vrij en 100 rug, en voegde daar nog eens brons aan toe op de 100 vlinder. Chris deed van zich spreken door drie dikke pr’s te zwemmen, dit leverde hem een mooi setje op van 1x goud, 1x zilver en 1x brons (vrij, vlinder en school). Bij de jongens junioren 4 was Thomas Lok zeer succesvol. Op zijn favoriete vlinderslag werd hij heel knap eerste, op rug en school tikte hij als derde aan. Hiermee was voor ZVZwartsluis de koek nog lang niet op, Marit Boxum was de vijfde zwemmer van de sluziger zwemvereniging die driemaal op het podium stond. Zij eindigde als eerste op de 100 vlinder en 100 rug en nam zilver in ontvangst voor de 100 meter vrijeslag. Opnieuw lieten Hannah en Annemieke Hulst zien zeer sterke schoolslagzwemsters te zijn. Hannah zwom zich bij meisjes junioren 1 naar een eerste plaats en in de leeftijdscategorie junioren 3 zette Annemieke een goed resultaat neer door als derde te finishen. De achttiende medaille die behaald werd, ging naar Julian Hansman, een zwemmer die de laatste tijd grote progressie maakt. Zijn sterke optreden op de 100 meter rugslag werd beloond met een bronzen medaille. Zus Lianne greep hier helaas net naast met een vierde plaats op de schoolslag. Die ondankbare plek was er ook voor Juliette Jansen, haar goede optreden op de vrijeslag verdiende meer, evenals de drie grote tijdsverbeteringen die Esmee Kijk in de Vegte liet klokken.

Op de slotafstand, de 8x 100 mtr vrijeslag estafette werd nog eenmaal alles gegeven, mede door de grote inzet van Naomi Lok, Getrude Corporaal, Alex Huizenga, Kim Lassche en ploegleider Jan Wicher de Vries werd een mooie tweede plaats behaald. Winnaar van de Kamper-ui Bokaal werd Deltasteur, die hiermee de cup in eigen huis hield.

admin

Related Posts

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *