4 Overijsselse Titels voor Marit Boxum en NJK Limieten  voor Chris van der Linden

4 Overijsselse Titels voor Marit Boxum en NJK Limieten voor Chris van der Linden

Kampen- Voor de Overijsselse zwemmers stonden de afgelopen twee weekenden in het teken van de Provinciale Kampioenschappen lange baan. Zwemvereniging Zwartsluis had drie van haar zwemmers voor deze kampioenschappen ingeschreven, voor het eerste weekend was dit alleen Marit Boxum, in het tweede weekend werd zij vergezeld door Erik en Chris van der Linden. Deze kleine afvaardiging behaalde “grote”resultaten.

Marit Boxum deed een flinke greep in de prijzenpot, op al haar negen afstanden wist zij een medaille te behalen. Haar optreden op de 100 en 200 meter rugslag, de 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag werd zelfs beloond met even zoveel Overijsselse titels.
Zilver kreeg zij uitgereikt voor de 50 en 100 meter vrijeslag, haar 100 school, 200 wissel en 100 vlinderslag waren daarbij nog eens goed voor een bronzen medaille.
Twee van de gezwommen afstanden leverden haar een podiumplaats in het all-in klassement op en de daarbij behorende bekers.
Dit kampioenschap stond voor Chris van der Linden in het teken van de vrijeslag. Dat hij daarop goed uit de voeten kan, liet hij zien door op zowel de 50 als 100 meter vrijeslag een startbewijs af te dwingen voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in juni te Amsterdam. Op de 400 meter vrijeslag lukte dit nog niet, omdat hij nog te weinig ervaring heeft met het zwemmen van deze afstand in een lang bad.
Erik van der Linden was ook voor drie afstanden ingeschreven. Op de 50 meter vrijeslag greep hij helaas net naast een NJK limiet, op de 100 meter vrijeslag en 200 meter rugslag lagen de limieten hiervoor nog te scherp en bleef het podium net uit zicht.
Al met al is er een prima resultaat door de drie zvz-zwemmers neergezet en dit geeft vooral vertrouwen voor het komende NJK waar Chris en Marit resp. twee en zes maal zullen starten.

 

 

 

DSC02988

 

admin

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *