fallback-image

Uit het bestuur

Voor jullie ligt de tweede nieuwsbrief van ZvZwartsluis. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte houden van de actualiteiten binnen de zwemvereniging. Het seizoen 2019-2020 is in volle gang en er worden weer mooie prestaties neergezet. Voorafgaand aan de start van dit seizoen is er door verschillende mensen hard gewerkt om alles weer in goede banen te kunnen leiden voor het seizoen 2019-2020. Dit was niet altijd even makkelijk. Wij willen dan ook graag iedereen die zich hiervoor heeft ingezet enorm bedanken.

Competitie
Met een kleine groep zwemmers zijn we in de C-competitie gestart. Voor dit seizoen hebben we de lastige uitdaging om ons te handhaven in deze C-competitie. De eerste ronde hebben onze zwemmers een mooie prestatie neergezet en lukte het om in deze ronde vijfde te worden, de tweede ronde werd het wat zwaarder en werden we achtste waardoor we nu in de tussenstand op de achtste plaats staan. Wat punten betreft staan er een aantal verenigingen dicht bij elkaar en is er dus nog van alles mogelijk.

Mooie prestaties
In november hebben onze minioren meegedaan aan het eerste deel van de Regio Minioren Club Meet. De jonge zwemmertjes, waarvan sommigen voor het eerst een 100 meter zwommen, hebben een knappe prestatie neergezet door tweede te worden in deze wedstrijd. In de totaalstand van de regio (Overijssel en Gelderland) eindigden ze als vierde en landelijk werden ze vijftiende van de maar liefst 131 verenigingen die meededen. In februari wordt de tweede ronde van de Regio Minioren Club Meet gezwommen. Op de Overijsselse A- en B-kampioenschappen en ook het NJJK zijn er door de oudere zwemmers individueel mooie prestaties neergezet waar ze trots op mogen zijn.

Commissies
Naast het zwemmen, dat vooral door de technische commissie en alle trainers wordt geregeld, zijn we als vereniging ook druk met andere zaken. De sponsorcommissie en het bestuur zijn onder andere bezig met een nieuw tenue, het ontwerp ligt er inmiddels en we hopen binnenkort een pasavond te kunnen organiseren. De activiteitencommissie heeft een aantal gezellige activiteiten georganiseerd, zoals de startdag en het sinterklaasfeest. Het wedstrijdsecretariaat is druk met het inschrijven van wedstrijden en het zoeken van leuke wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de tweedaagse wedstrijd van Azura in Delfzijl die in februari 2020 kan worden gezwommen.

Hartelijk dank
Om voorgaande te kunnen realiseren zijn wij als vereniging echt afhankelijk van al onze vrijwilligers. Bij deze willen wij jullie dan ook allemaal enorm bedanken voor jullie inzet en tijd. Verder wensen wij alle zwemmers, ouders en vrijwilligers fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief en gezond 2020.

Diana, Petra, Thomas en Jackelien
Bestuur ZvZwartsluis