Slotwedstrijd in 50 meter bad Kampen

Slotwedstrijd in 50 meter bad Kampen

Zaterdag 17 december zwom de ploeg van ZvZwartsluis voor het laatst in Zwembad De Steur in Kampen. Dit zwembad wordt binnenkort gesloten; over twee weken gaat het nieuwe (25 meter) zwembad in Kampen open. Dit was een unieke kans om nog een laatste keer in het 50 meter bad te kunnen zwemmen.

Slotwedstrijd Kampen 17-12-16Tijdens deze wedstrijd, die georganiseerd werd door de plaatselijke zwemvereniging Deltasteur, mochten de zwemmers zelf kiezen wat ze wilden zwemmen. Na alle 100 meter mochten bij de dames en de heren de beste 6 zwemmers in de leeftijdsgroepen 11 tot 16 jaar en 16 jaar en ouder een finale zwemmen voor de prijzen.

Julian Hansman, Martijn Sam en Christel Vinke wisten op 2 afstanden een finaleplaats te bemachtigen. Voor Christel was dat de borstcrawl en de vlinderslag. Op beide slagen wist zij in de finale naar een 2de plaats te zwemmen.

Zilver was er ook voor Daan Jansema op de rugcrawl en Julian Hansman op de borstcrawl. Brons was er voor Julian  op de schoolslag en voor Martijn Sam op de vlinderslag. Martijn mocht ook nog uitkomen in de finale op de borstcrawl. Hier kwam hij helaas net wat te kort voor het podium, maar hij wist wel zijn persoonlijk record aan te scherpen.

Finaleplaatsen waren er ook voor Lisanne de Jonge en Robert Jansema op de borstcrawl en voor Roos Schuite op de rugcrawl. Voor deze zwemmers was het de 1ste keer dat ze zwommen in een 50 meter bad. Een uitmuntende prestatie van deze zwemmers dat ze ook gelijk een finaleplaats wisten te behalen.

Persoonlijke records werden deze dag gezwommen door Getrude Corporaal, Myrthe Dorgelo, Marlies van Leusen, Carlijne Sam en Annejèn Smelt.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers