ZvZwartsluis zwemt veel medailles bij elkaar in druk weekend

ZvZwartsluis zwemt veel medailles bij elkaar in druk weekend

Op zaterdag 25 januari 2020 kwamen de zwemmers van ZvZwartsluis verspreid over drie wedstrijden in actie. In eigen zwembad streden zestien zwemmers van ZvZwartsluis tegen de zwemmers van Zignea en Deltasteur om de HEBO Swim Cup. De wisselbeker voor de overall winnaar ging met Zignea mee naar huis, maar met dertig medailles en heel veel persoonlijke records (PR’s) kon ook ZvZwartsluis meer dan tevreden op de wedstrijd terugkijken.

Tijdens de HEBO Swim Cup zwommen de zwemmers alleen afstanden van 100 meter. Emmelien Smelt zwom op haar rugslag, vlinderslag en vrije slag naar het goud. Ook Juliëtte Jansen behaalde drie keer goud en wel op de vlinderslag, wisselslag en vrije slag. Zonder alle andere medaillewinnaars tekort te doen, sprongen ook in het oog het zilver voor Mathilde Smelt op de rugslag, het goud en brons voor Rosa Visscher op respectievelijk de schoolslag en vlinderslag, het zilver voor Jette Mensink op de schoolslag en het brons voor Ferran Schoonewelle op de schoolslag. Natuurlijk werden alle medailles door Jenneke Pieffers uitgereikt namens sponsor HEBO.

Nationale Minioren Jaargang Limiet
In Kampen stond de tweede Nationale Minioren Jaargang Limiet op het programma. De vijf startende zwemmers van ZvZwartsluis wisten er heel veel PR’s te zwemmen. Zo verbeterde Diede Veld zijn tijd op de 200 meter vrije slag met 3 seconden. Ook Anna Fix zwom op de 200 vrije slag een PR van 3 seconden. Arthur Alberts wist met 5 seconden het grootste PR van de dag te zwemmen op de 50 meter vlinderslag. Met een PR van 3,5 seconden was Ryan Freriksen heel snel op de 100 meter vrije slag. Ook voor Jaydey Schonewille was er een mooi PR op de 50 meter vrije slag, al ging deze als gevolg van een iets te snelle start niet de boeken in.

10-kamp
Zwembad Bestevaer in Genemuiden vormde het decor van de 10-kamp deel 3. Hier verscheen ZvZwartsluis met tien zwemmers aan de start. Naast heel veel mooie PR’s werden er zeven medailles bij elkaar gezwommen. Zo kreeg Aimée Hoorn na zowel de 25 meter rugslag als de 25 meter vrije slag het zilver omgehangen. Voor zowel Charlotte Smelt als Dylan Freriksen was er zilver op de 50 meter rugslag en goud op de 50 meter vrije slag. Jimmy Fisca wist de 50 meter rugslag met brons af te sluiten. Al met al was het een druk, maar succesvol weekend voor ZvZwartsluis.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers