ZvZwartsluis zwemt sneller dan ooit bij Overijsselse B-kampioenschappen

Zaterdag 6 en zondag 7 februari namen 8 zwemmers van ZvZwartsluis deel aan de Overijsselse B-kampioenschappen in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. Zij behaalden in totaal 8 medailles: 3x goud, 4x zilver en 1x brons.

Chris van de Linden behaalde goud op de 100 mtr. vrije slag en komt steeds dichter bij de 1-minuutgrens. Hij zwom de 100 mtr. vrije slag in 1.00.64. Daarnaast pakte hij op de 100 mtr. vlinderslag en op de 200 mtr. wisselslag een zilveren medaille. Beide keren behaalde hij dikke pr’s.
Erik van de Linden won goud op de 50 mtr. rugslag in een mooie tijd van 0.30.55.

Julian Hansman heeft al heOverijsselse B-kamp. 6-7 febr. 2016el wat keren net naast het podium gegrepen met een vierde plaats, maar dit weekend zette hij daar een dikke punt achter. Hij behaalde een zilveren plak op de 100 mtr. schoolslag en ook nog brons op de 100 mtr. vrije slag in de snelle tijd van 1.03.90. Dit was ook nog eens een pr.

Juliëtte Jansen haalde wel 6,5 seconden van haar tijd op de 100 mtr. vlinderslag af en won op deze afstand een zilveren medaille. Daarnaast was er voor haar ook nog een mooie 5e plek op de 100 mtr. schoolslag.

Roos Schuite mocht op vier persoonlijke afstanden uitkomen en op alle afstanden wist zij zich ruim te verbeteren. Op de 200 mtr. wisselslag zelfs met 19 seconden! Hiermee werd ze net vierde. Verder was er voor haar een 5e plaats op de 100 mtr. vrije slag en een 6e plaats op 100 mtr. schoolslag.

Op de 100 mtr. rugslag lagen Roos en Annejèn Smelt naast elkaar in de baan. Beide zwemsters gingen er echt voor: Annejèn tikte als 6e aan in 1.27.90 en Roos als 7e in 1.28.01. Beiden verbeterden zich met ruim 4 seconden.

Esmee Kijk in de Vegte kwam uit op de 100 mtr. vrije slag en 100 mtr. rugslag en bleef maar een fractie van haar beste tijden verwijderd. Dat gold ook voor Linde Scholten die een hele goede tijd op de 100 mtr. schoolslag neerzette.

Esmee, Annejèn, Roos en Juliëtte zwommen ook de estafette 4x100m vrije slag. Ze maakten er een hele spannende race van. Alle vier de meisjes zwommen sneller dan ze ooit gedaan hadden op de 100 mtr. vrije slag en daarmee behaalden zij een geweldige eerste plaats.