ZvZwartsluis zwemt regiorecord op vier keer vijftig meter wisselslag

ZvZwartsluis zwemt regiorecord op vier keer vijftig meter wisselslag

Op zaterdag 11 mei 2019 verscheen Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) met 21 zwemmers aan de start van het Swimkick – Minioren Circuit, deel 3. In zwembad De Vrolijkheid te Zwolle werden twintig verschillende afstanden en twee estafettes gezwommen, waarna ZvZ met 27 medailles en 21 persoonlijke records (PR’s) terugkeerde in Zwartsluis. Hoogtepunt was wel het regiorecord op de 4 keer 50 meter wisselslag voor gemengde teams onder de 11 jaar.

De 14 gouden, 10 zilveren en 3 bronzen medailles zijn natuurlijk een geweldige prestatie voor zowel de vereniging als de individuele zwemmers. Op de 4 keer 50 meter wisselslag voor gemengde teams onder de elf jaar zwommen Esmée Mulder, Fay Boxum, Emmelien Smelt en Diede Veld een snelle tijd van 2.26.12. Niet alleen goed voor een gouden medaille, maar ook voor verbetering van het Regiorecord dat bij aanvang van de wedstrijd nog op 2.28.68 stond.

Mooie medailles
Sophie Kamphof zwom voor het eerst mee. Met een tijd van 30.15 op de 25 meter schoolslag en 28.34 op de 25 meter vrije slag wist zij twee keer een gouden medaille in de wacht te slepen. Op de 200 meter wisselslag zwom Anna Fix in een tijd van 3.28.00, een PR van bijna 9 seconden, naar het zilver. Ook op de 50 meter vrije slag was het zilver voor haar. Op beide afstanden zag zij het goud naar clubgenootje Fay Boxum gaan.

Persoonlijke prestaties
Esmée Mulder, Rosa Visscher en Jette Mensink verschenen voor de eerste keer aan de start van de 100 meter vlinderslag. Op deze zware afstand behaalde Esmée de zilveren medaille. Ook Rosa en Jette zwommen een mooie tijd en goud was er voor clubgenootje Emmelien Smelt. Een 100 meter vlinderslag was er ook voor Nils van Toly. Met een tijd van 1.41.09 zwom hij ruim 8 seconden van zijn PR af. Cas Kleinpenning wist op de 400 meter vrije slag iets meer dan 30 seconden van zijn PR af te zwemmen.

Kijk voor alle tijden op https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/17505/ 

Aline Smelt

Related Posts

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Minioren ZvZ behalen mooie resultaten in Genemuiden

Minioren ZvZ behalen mooie resultaten in Genemuiden

Mooie resultaten tijdens 8-kamp voor ZVZ

Mooie resultaten tijdens 8-kamp voor ZVZ