Veel persoonlijke records bij junioren-jeugd circuit in Zwolle

ZvZwartsluis junioren-jeugd circuit 4 nov.Zaterdag 4 november is de tweede ronde van het junioren-jeugd-senioren circuit gezwommen in Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. Bij de junioren-jeugd-senioren wedstrijden worden voorrondes en finales gezwommen. ZvZwartsluis deed met 12 zwemmers mee aan deze wedstrijd.

Bij de jongens jeugd 1 en 2 kwamen Julian Hansman, Daan Jansema, Chris van der Linden en Martijn Sam voor ZvZwartsluis aan de start. Chris startte deze wedstrijd op de 50 meter (m) vlinderslag en de 100m vrije slag. Op de 50m vlinderslag verbeterde Chris zijn pr tot 28,77 seconden (sec.) en op de 100m vrije slag zwom Chris voor het eerst onder de minuut en zette gelijk een prachtige tijd van 58,63 sec. neer.

Daan kwam bij de 200m rugslag en de 50m rugslag aan de start. Op beide afstanden zwom hij een pr, de 200m rugslag in 2.30.75 en de 50m rugslag in 30,29 sec. Hiermee wist hij een finaleplaats voor de 100m rugslag te behalen.

Julian zwom deze wedstrijd de 200m rugslag, de 50m vlinderslag en de 100m vrije slag. Op de 100m vrije slag lukte het Julian net niet om onder de minuut te zwemmen, wel wist hij zijn pr te verbeteren tot 1.00.22. Ook Julian mocht starten in de finale 100m rug.

Op de 200m wisselslag, de 50m vlinderslag en de 100m vrije slag kwam Martijn aan de start. Met zijn tijd op de 200m wisselslag heeft Martijn zich geplaatst voor de finale van de 100m wisselslag. In de finale 100m rug werd Daan 3e met een pr van 1.07.62, in de finale 100m wisselslag wist Martijn na een spannende strijd ook een 3e plaats te behalen.

Bij de meisjes junioren-jeugd kwamen Myrthe Dorgelo, Juliëtte Jansen, Lisanne de Jonge, Anna Klomp, Carlijne Sam, Kim Schraa, Roos Schuite en Annejèn Smelt aan de start. Bij de meisjes werden voorrondes gezwommen op de 400m vrije slag en de 200m wisselslag.

Juliëtte, Anna, Carlijne, Roos en Annejèn zwommen de 400m vrije slag. Op deze afstand verbeterde Juliëtte haar pr met 16 sec. tot 5.16.60, Carlijne met 15 sec. tot 5.58,95, Roos met 12 sec. tot 5.32.31 en Anna met 4 sec. tot 5.59.52. Annejèn zwom een mooie tijd van 5.19.19 en werd daarmee 3e in de leeftijdscategorie junioren 3. Alle meisjes mochten aan de start komen bij de finale van de 100m vrije slag. In de finale werd Anna 2e bij de meisjes junioren 1 en Roos 3e bij de meisjes junioren 3 met voor beiden ook hier een verbetering van hun pr.

Bij de 200m wisselslag kwamen Myrthe, Lisanne, Kim en Roos aan de start. Op deze afstand scherpten Myrthe en Roos hun pr aan. Kim, Myrthe en Roos plaatsten zich voor de finale 100m wisselslag. Kim wist hierin een 3e plaats te halen met een pr van 1.26.91 bij de meisjes junioren 1 en Myrthe werd eveneens 3e met een pr van 1.20.76 bij de meisjes junioren 2.

Op de andere afstanden die de meisjes junioren-jeugd zwommen, werden nog verschillende pr’s behaald. Lisanne behaalde een mooie pr van 31.75 sec. op de 50m vrije slag, Roos wist op de 100m rug haar pr te verbeteren tot 1.16.45 en Kim verbeterde  haar snelste tijd op zowel de 50m school tot 44.16 als op de 100m vlinderslag tot 1.47.42, de laatste een pr van 10 seconden.