ZvZwartsluis weer goed op dreef bij Minioren-Junioren circuit

ZvZwartsluis weer goed op dreef bij Minioren-Junioren circuit

Op zaterdag 2 maart 2019 verscheen Zwemvereniging Zwartsluis (ZVZ) met 20 zwemmers aan de start bij het Minioren-Junioren Circuit – deel 3. In zwembad De Vrolijkheid te Zwolle werden 8 verschillende afstanden gezwommen met in totaal 48 starts. Aan het eind van de wedstrijd keerde ZVZ met 21 medailles en 32 persoonlijke records terug naar Zwartsluis.

De 14 gouden, 3 zilveren en 4 bronzen medailles zijn natuurlijk een geweldige prestatie voor zowel de vereniging als de individuele zwemmers uitkomend in hun eigen leeftijdscategorie. Naar het goud zwommen Feline Sam (3x), Paula Felicia Spans (2x), Fay Boxum (2x), Diede Veld (2x), Storm Boxum (2x), Emmelien Smelt (1x) en Esmee Mulder (1x). Zilver was er voor Myrthe Dorgelo (1x), Emmelien Smelt (1x) en Esmee Mulder (1x). Bronzen medailles waren er voor Jaydey Schonewille (2x), Myrthe Dorgelo (1x) en Rick Smelt (1x). Tot slot behaalden de meisjes junioren een gouden medaille op de estafette 4 x 50m vrije slag.

Positieve resultaten
Een aantal resultaten sprong in het oog. Zo zwom Diede Veld op de 100m vrije slag in een tijd van 1.09.93 onder de magische grens van 1.10.00. Paula Felicia Spans, Anique Dorgelo, Feline Sam, Myrthe Dorgelo, Diede Veld, Rick Smelt, Jette Mensink en Esmee Mulder wisten op al hun afstanden een persoonlijk record neer te zetten. De vier meiden van de estafetteploeg verschenen met de tweede tijd aan de start van de 4 x 50m vrije slag, maar wisten in een persoonlijk record van één seconde als eerste aan te tikken.

Kijk voor alle persoonlijke resultaten op https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/17442/ 

Professionele begeleiding
ZVZ is een vereniging met ruim honderd zwemmers, waarvan er zo’n 65 op verschillende niveaus actief zijn in het wedstrijdzwemmen. Waar de recreatieve zwemmers twee keer per week onder begeleiding van een trainer hun baantjes maken, trainen de wedstrijdzwemmers twee tot vijf keer per week onder professionele begeleiding om hun persoonlijke prestaties te verhogen.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers