ZvZwartsluis succesvol bij Overijsselse B-kampioenschappen in Zwolle

ZvZwartsluis succesvol bij Overijsselse B-kampioenschappen in Zwolle

ZvZ OV B-kampioenschappen 17 en 18 juni 2017Zaterdag 17 en zondag 18 juni werden in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle de Overijsselse B-kampioenschappen gehouden. Voor ZvZwartsluis kwamen 15 zwemmers aan de start.

Bij de Overijsselse B-kampioenschappen deden deze keer ook een aantal minioren mee. Voor ZvZwartsluis mochten Kaylen en Jaydey Schonewille starten. Goud was er voor Kaylen op de 50 meter (m) rug en voor Jaydey op de 50 m schoolslag. Op de 50 m vrije slag ging Kaylen met zilver naar huis en Jaydey op de 50 m rugslag met brons.

Na de minioren verschenen de junioren/jeugd/senioren van ZvZwartsluis aan de start. Alle zwemmers zwommen hard wat resulteerde in een flink aantal mooie pr’s en in totaal 23 medailles.

Goud werd er gehaald door Julian Hansman (50 m vrije slag en 100 m vrije slag), Juliëtte Jansen (100 m schoolslag) en Annejèn Smelt (100 m vlinderslag). Ook de meisjes junioren estafetteploeg 4×100 m wisselslag (Roos Schuite, Myrthe Dorgelo, Juliëtte Jansen en Annejèn Smelt) en de meisjes junioren estafetteploeg 4×100 m vrije slag (Annèjen Smelt, Myrthe Dorgelo, Mandy Hansma en Juliëtte Jansen) wisten de 1e plaats te behalen.

Zilveren medailles waren er voor Julian Hansma (100 m vlinderslag en 200 m wisselslag), Daan Jansema (100 m rugslag), Annejèn Smelt (200 m wisselslag), Martijn Sam (50 m vrije slag), Juliëtte Jansen (100 m vlinderslag), Myrthe Dorgelo (100 m rugslag), Roos Schuite (100 m rugslag) en de heren estafetteploeg 4×100 m wisselslag bestaande uit Daan Jansema, Alex Huizinga, Martijn Sam en Julian Hansman.

Myrthe Dorgelo (100 m vrije slag en 100 m rugslag) en Julian Hansman (100 m schoolslag) zwommen naar een mooie derde plek en dus een bronzen medaille. Nadat de heren van de estafetteploeg (Julian, Alex, Martijn en Daan) allemaal net de 200 m wisselslag hadden gezwommen, mochten ze al snel weer aan de start verschijnen voor de 4×100 m vrije slag. Na een spannende race behaalden ze, met maar 0,3 sec. verschil ten opzichte van de 2e plaats, een mooie bronzen medaille.

Mandy Hansma, Alex Huizinga, Robert Jansema, Lisanne de Jonge, Carlijne Sam en Linde Scholten wisten geen individuele medaille te halen maar hebben goed gezwommen en de nodige pr’s gehaald. Mandy heeft op 4 afstanden haar snelste tijd verbeterd, Lisanne zwom een mooie pr op de 100 m vrije slag en Carlijne op de 100 m vrije slag (bijna 4,5 sec sneller dan haar oude tijd) en op de 100 m rugslag.

Al met al kan ZvZwartsluis terugkijken op een succesvol kampioenschap. Van de 18 deelnemende verenigingen kwam ZvZwartsluis tot een 5e plaats in de medaillestatistiek. Een mooie afsluiting van het seizoen 2016-2017 voor deze zwemmers!

 

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers