ZvZwartsluis pakt uit tijdens Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschappen

ZvZwartsluis pakt uit tijdens Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschappen

Op zaterdag 30 maart 2019 verscheen ZvZwartsluis met 15 zwemmers aan de start van de Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschappen in zwembad De Steur te Kampen. Alle zwemmers zwommen in hun eigen leeftijdscategorie een 50 meter schoolslag, rugslag en/of vrije slag. Daar kwam voor de zwemmers uit geboortejaar 2007 en 2008 een 50 meter vlinderslag bij. Ook kwam ZvZwartsluis uit op de estafette 4 x 50 meter wisselslag voor meisjes minioren 3, 4 en 5. In totaal verscheen ZvZwartsluis 52 keer aan de start, wat resulteerde in maar liefst 25 medailles en 32 Persoonlijke Record (PR’s). Geen enkele andere vereniging ging met zoveel medailles naar huis.

Natuurlijk zijn alle PR’s en de 14 gouden, 7 zilveren en 4 bronzen medailles een geweldige prestatie voor zowel de individuele zwemmers als ZvZwartsluis. In het oog sprong de prestatie van Fay Boxum, die op alle drie haar afstanden naar het goud zwom. Ook won zij samen met Paula Felicia Spans, Anna Fix en Anique Dorgelo goud op de estafette 4 x 50 meter wisselslag. Daarnaast behaalde Paula Felicia Spans zilver op de 50 meter vrije slag, goud op de 50 meter schoolslag en ook goud op de 50 meter rugslag in een PR van 41.99, een kleine 3 seconden onder haar oude tijd.

Mooie tijden
Ook Storm Boxum was in goede doen. Zo zwom hij in een toptijd van 36.97 naar het goud op de 50 meter schoolslag. Verder haalde hij zilver op de 50 meter vlinderslag en brons op zowel de 50 meter rugslag als vrije slag. Voor Jaydey Schonewille was er brons op de 50 meter schoolslag, maar minstens zo goed waren zijn mooie PR’s op zijn andere drie individuele afstanden. Debutant Ryan Freriksen mocht al tevreden zijn met een PR op de 50 meter schoolslag en rugslag, maar wist daarbij ook nog een bronzen medaille te behalen op de 50 meter vrije slag.

Overige prestaties
Bij bovenstaande prestatie bleef het niet voor ZvZwartsluis. Zo behaalde Esmee Mulder zilver op de 50 meter vlinderslag en goud op 50 meter rugslag, vrije slag en schoolslag. Op datzelfde podium stond ook Emmelien Smelt met goud op de 50 meter vlinderslag en zilver op de drie andere afstanden. Diede Veld klom ook vier keer het podium op: zilver op de 50 meter rugslag en goud op de 50 meter vlinderslag, schoolslag en vrije slag. Jette Mensink, Rosa Visscher en Anique Dorgelo zwommen op alle drie hun afstanden een mooi PR. Een PR op de 50 meter rugslag was er voor Anna Fix. Terwijl Nils van Toly op 50 meter schoolslag een PR zwom, wist Cas Kleinpenning op zowel de 50 meter vlinderslag als schoolslag bijna zijn PR aan te tikken. Tot slot was er voor Arthur Alberts een mooi PR op zowel de 50 meter schoolslag als rugslag.

Bekijk via deze link de prachtige foto’s van de Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschappen: https://myalbum.com/album/JOoNmAdYZ388?fbclid=lwAR18s12nErrqu–oESaaZoNTIWLEHpe9eav8EPN5Rs-y_4uAqvd2ke12OjY

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers