ZVZwartsluis op koude editie NK open water

ZVZwartsluis op koude editie NK open water

Aan het einde van het lange open water seizoen was het afgelopen weekend tijd voor het NK open water. Ditmaal werd deze gezwommen in het Brabantse land. Te weten Oirschot en Oosterhout. Het open water team van ZVZ verscheen met 5 dames aan de start. De omstandigheden waren zwaar want het was koud, heel koud! De watertemperatuur tikte net de 16.2 graden aan maar daar moesten we het mee doen. De dames Marlies van Leusen en Demi Huismans mochten het spits afbijten en kwamen zaterdag als eerste uit op de NK afstand de 2500m vrije slag. Met blauwe lippen kwamen ze het water weer uit maar ze hebben de afstand met goede tijden heel knap uitgezwommen. Vervolgens was het de beurt aan Lindsey Berghuis. Hoewel voor haar leeftijd de 500m vrije slag nog geen officiële NK afstand is liet dit zwemtalent weer zien zich ook op de langere afstanden als een vis in het water te voelen. Ook onder deze zware omstandigheden zwom ze naar een knappe 3e plaats en mocht daarvoor een mooie prijs ophalen later op de dag. Natalie van Leusen deed ook mee en zwom op de 500m schoolslag, ook een goede race.  Marlies en Demi mochten daarna nog even “uitzwemmen” op de 500m school. Hekkensluiter voor deze eerste NK dag was Jelma de Jonge die in de Master 30+ categorie op de 1000m 3e werd.
Nadat we allemaal weer opgewarmd waren, genoten we op een camping in de buurt van een lekkere maaltijd mede mogelijk gemaakt door Eet idee de Lange en bakker Piet Nieborg om vervolgens op zondag in Oosterhout te beginnen aan dag 2 van het NK. Marlies en Demi mochten weer als eerst om hun officiële NK afstanden de 1500m schoolslag te zwemmen. De omstandigheden waren gelukkig iets milder dan de zaterdag maar nog steeds was het erg koud en afzien. Later op de dag zouden ze ook de 1000m vrije slag nog zwemmen waarmee de KM-teller voor de dames alleen dit weekend al op 5.5 km neerkwam! Een super prestatie van de dames! Lindsey had na haar prijs een dag eerder de smaak te pakken en met een persoonlijk record op de 500m vrije slag snelde ze naar een prachtige 2e plaats. Ook Natalie had nog wat energie over en zette een keurige tijd neer op haar 2e 500m schoolslag dit weekend. Jelma werd op haar laatste 1000m net 4e.
Al met al konden we terugkijken of een gezellig en geslaagd weekend. Het einde van het open water seizoen is in zicht. De wedstrijden in de binnenbaden gaan binnenkort weer van start. Één ding is hierbij zeker, het water is in elk geval een stuk warmer!

altAqqrJSKCmYqjKKG04wDcpa9kl72Nb0z7fWLBtIGxatBy

admin

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers