ZVZwartsluis in top 20 Jaargangfinales

Op zondag 29 juni j.l. vonden in Dordrecht de Speedo Jaargangfinales lange baan plaats. Een wedstrijd die de ontknoping geven van het hele zwemseizoen bij de jongste zwemmers van Nederland. Er worden namelijk gestreden om de Nederlandse titels. Lindsey Berghuis en Hannah Hulst, twee talentvolle zwemmers van ZVZwartsluis wisten zich voor deze wedstrijd te plaatsen.

Tijdens dit kampioenschap mocht Lindsey Berghuis uitkomen op vier standen. Kans was er voor haar op de 200 meter vrije slag. Op deze afstand mocht zij in de laatste serie aan de start verschijnen, na een spannende race kwam zij helaas net wat te kort voor het podium maar het leverde haar een verdienstelijke 4de plaats op in het klassement meisjes minoren 5 van heel Nederland. Voor Lindsey waren er startbewijzen op de 400 meter vrije slag, 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag. Op deze afstanden wist zei hier ook zeer goede tijden neer te zetten, waardoor ze zichzelf verbeterde, dit leverde haar een 7de, 17de en 6de plaats op in haar leeftijdscategorie.

Hannah Hulst mocht aan de start verschijnen op haar favoriete afstand de 100 meter schoolslag. Met een goed opgebouwde race in een sterk deelnemersveld wist Hannah in haar serie als 6de aan te tikken, en dat leverde haar in het totaal klassement meisjes minoren 5 een 18de plaats op met de tijd 1.37.62.

Als afsluiting van de wedstrijd(en) was er een estafette, waarbij coach en zwemmers gezamenlijk een team vormden. Ook ZVZwartsluis deed hier aan mee, met hulp van een andere zwemmer uit een andere vereniging zwommen zei een hele mooie tijd op de 4×50 meter vrijeslag.

Beide ZVZ dames kunnen terug kijken op een geslaagde Jaargangfinales lange baan, en lieten zien dat ze bij de top van de meisjes minoren vijf thuishoren.