ZvZwartsluis gaat naar huis met veel persoonlijke records

Zaterdag 28 november was zwemvereniging Zwartsluis met 7 jonge sprinters vertegenwoordigd op de Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschappen in Zwolle.

minioren kampioenschap zwolle

Bij dit kampioenschap, met alleen 50 meter afstanden, werden alleen de 24 snelste zwemmers van Overijssel toegelaten. Voor ZvZwartsluis kwamen Storm Boxum, Myrthe Dorgelo, Anna Klomp, Feline Sam, Kim Schraa, Rick Smelt en Nils van Toly uit.

ZvZwartsluis kende een vliegende start aan het begin van het kampioenschap op de 4×50 m vrije slag. Aan de start op deze afstand kwamen Anna Klomp, Storm Boxum, Kim Schraa en Rick Smelt. Alle zwemmers wisten een nieuw persoonlijke record te zwemmen, maar kwamen na een spannende strijd net wat te kort voor een podiumplaats.

Myrthe Dorgelo wist op de 50 m vlinderslag haar tijd met dik twee seconden te verbeteren en dat leverde haar een 12de plaats op. Op de 50 schoolslag was er voor haar een verdiende 7de plaats. Op de 50 m vrije slag was er voor haar een 16de plaats. Voor Rick Smelt was er tweemaal een 7de plaats op de 50 m schoolslag en 50 vrije slag. Voor hem was er ook nog een verdiende 11de plek op de 50 m rug. Kim Schraa en Anna Klomp hadden het zwaar tussen de concurrentie. Beide dames wisten ondanks dat wel een prima tijd op de klokken te zetten.

Storm Boxum, Feline Sam en Nils van Toly plaatsten zich voor de eerste maal voor dit

kampioenschap. Alle zwemmers lieten zien dat ze het niveau absoluut aan kunnen. Voor Storm Boxum was er twee maal een 15de plaats op de 50 m rug en 50 m vrije slag. Feline Sam wist zich te plaatsen op de 50 m schoolslag en 50 m rug. Op de 50 m schoolslag wist zij een dikke pr van meer dan 2 seconden te zwemmen. Op de rug was er voor haar een verrassende 8ste plaats. Nils van Toly kwam uit op de 50 m schoolslag. Na een paar dagen ziek te zijn geweest was hij er toch bij zaterdag. Hij zwom een heel mooi nieuw persoonlijk record en met die tijd werd hij 20ste.