ZvZ zwemt laatste 10-kamp in buitenbad   

ZvZ zwemt laatste 10-kamp in buitenbad   

10-kamp in buitenbad De WijkZaterdag vond de laatste wedstrijd van de 10-kamp plaats in een buitenbad. Het wordt een goede traditie om deze laatste wedstrijd van het seizoen te zwemmen in buitenwater. Veel verenigingen zwemmen ’s zomers namelijk in een openluchtzwembad zoals de Reestduikers in De Wijk en ’t Tolhekke in Oldemarkt. Deze keer was de ZvZwartsluis te gast in het mooie zwembad van De Wijk. De Zwemvereniging Zwartsluis grossierde ook dit keer in medailles.

Onze jongste zwemmertjes Hanna Bakker en Charlotte Smelt werden twee keer 1ste respectievelijk 2de op de 25 meter vrije slag en schoolslag. Bij de jongens ging het net zo goed. Arthur Alberts wist op deze slagen twee keer goud te bemachtigen, Lucas Trapman zilver op de vrije slag en Rens Bakker brons op de schoolslag. Allemaal een verdiende prijs.

Bij de minioren 4 gingen er prijzen naar Emmelien Smelt (goud op de vrije slag en zilver op de schoolslag) en Féline Sam (goud op de schoolslag en zilver op de vrije slag). Rosa Visscher en Jette Mensink grepen nét naast het brons, maar verbeterden wel hun PR.

De jongens minioren 4 zorgen voor een 1-2-3-tje op het podium. Diede Veld werd twee keer 1ste, Nils van Toly twee keer 2de en Melle van Geelen twee keer 3de op de 50 meter vrije slag en schoolslag. Daarmee waren we de andere verenigingen toch te snel af.

Anna Klomp (Junioren 1) was ook in het buitenwater oppermachtig en nam twee gouden plakken mee naar huis. Floor Rietman en Senne Keuter lukten dit niet, maar wisten wel hun zwemtijden te verbeteren en dat is op zich al een superprestatie. Rick Smelt en Ferran Schoonewelle gingen respectievelijk met 1 gouden en 2 bronzen medailles naar huis. Ook zij zwommen niet voor niets.

Er was een groot deelnemersveld bij de oudere zwemmers en daarom was het een goede prestatie van Mathilde Smelt dat ze twee zilveren medailles op de 100 meter vrije slag en schoolslag in ontvangst mocht nemen. Natalie van Leusen behaalde een prachtige gouden medaille op de 100 meter schoolslag. Echt haar slag! Haar zus Marlies van Leusen ging met zilver op de vrije slag en goud op de schoolslag naar huis en Robert Jansema met twee bronzen medailles.

Deze leuke wedstrijd in het buitenbad van De Wijk resulteerde in een echte medailleregen voor ZvZwartsluis. We hopen volgend jaar met een nog grotere groep deel te kunnen nemen. Hiermee is het zwemseizoen afgesloten. Tijd voor rust en vakantie.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers