ZVZ zwemmers tellen mee op Overijsselse A-Kampioenschappen

10568921_741189855961392_7175809912289179717_nAl vele jaren staat de maand mei voor de zwemmers in het teken van het Overijsselse Kampioenschap dat twee hele weekenden in beslag neemt. Ook dit jaar kon ZVZwartsluis weer een aantal zwemmers, dat aan één of meerdere limieten had voldaan, voor deze wedstrijd inschrijven. Naast het nodige eremetaal dat werd gewonnen, droeg het behalen van 15 limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren en jeugd bij aan het geweldige resultaat! Deze NJJK kampioenschappen vinden in juni plaats in Eindhoven.

Na afloop van de eerste sessie kreeg Marit Boxum medailles in alle drie de kleuren omgehangen. Zo behaalde ze goud op de 100 m rugslag, zilver op de halve afstand en brons op de 200 m vrije slag. Dit goede optreden gaf ze een mooi vervolg tijdens de volgende drie sessies. Ze voegde namelijk nog eens 2x goud, 1x zilver en 1x brons aan haar totaal toe. Daarnaast voldeed Marit op liefst 7 afstanden aan de NJJK-limieten.

Chris van der Linden snelde op de 100 m vlinderslag naar een prima tijd: 1.17.86, een verbetering van zijn persoonlijke record met 5 seconden. Dit werd beloond met een zilveren medaille. Op de 50 en 100 m vrije slag zette hij er helemaal de turbo op, met als resultaat ook twee dikke pr’s. Een mooie verrassing was dat hij hiermee ook twee startbewijzen voor het NJJK afdwong.

Broer Erik van der Linden, in voorgaande edities ook altijd goed voor enkele podiumplaatsen, moest deze kampioenschappen helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

Op haar eerste afstand liet Lindsey Berghuis al zien dat het met de vorm wel goed zat. Op de 100 m rugslag tikte ze als derde aan en dook ze onder de limiet voor Eindhoven. Dat Lindsey goed uit de voeten kan op alle vrije slag afstanden maakte ze duidelijk met het behalen van een 1e plaats op de 400 m vrije slag en twee maal een 2de plaats op zowel de 100 als 200m vrije slag. Zilver pakte ze ook op de 100 m vlinderslag. Daarmee bracht ze haar totaal op 5 medailles en mag ze in juni op zes afstanden starten bij het NJJK. Op de vrije slag doet ze ook op landelijk niveau goed mee, met de 5.09.21 op de 400 m vrije slag heeft ze haar visitekaartje wel afgegeven.

Het langere werk past ook heel goed bij Elianne Huitema, deze duursporter zwom bij de dames op de 400 m vrijeslag naar een mooie derde plaats. Ploeggenoten Hannah Hulst, Juliëtte Jansen en Marcel Kodden beloonden zichzelf met mooie persoonlijke records. Hannah scherpte haar 100 m schoolslag aan met 2 seconden. Marcel eindigde op de 100 m vrije slag op een keurige vijfde plaats en wist daarbij op de lange baan bijna onder de 1-minuutgrens te duiken (1.00.10), ook Juliëtte presteerde goed met een 10e plaats op deze afstand.