ZvZ zwemmers starten goed in 2017

Overijsselse Winter A-kampioenschappen NijverdalDe ZvZ zwemmers zijn het nieuwe jaar goed begonnen. In Nijverdal werden de afgelopen twee weekenden de Overijsselse A-Winterkampioenschappen gezwommen. Voor dit 4-daagse toernooi, met alleen 50, 100 en 200 meters, werden per leeftijdscategorie en afstand de twaalf snelste zwemmers van de junioren en de zes snelste jeugd en senioren van Overijssel toegelaten. Hierdoor was deelnemen al een prestatie op zich.

Annejen Smelt had zich voor vijf afstanden geplaatst en presteerde het om op alle afstanden een nieuw persoonlijk record te zwemmen. Op de 50 en 100 m vrije slag en 100 m vlinderslag wist zei zich naar een 10de plaats te zwemmen. Op de 200 m vlinderslag, echt haar afstand, was er een 5de plaats voor haar. Annejen had zich ook geplaatst op 400 m wisselslag. Dit was voor haar pas de 2de keer dat ze deze afstand mocht zwemmen; ze verbeterde haar oude tijd met ruim 10 seconden.

Juliette Jansen kwam dit toernooi op twee afstanden in actie. Op de 100 m vrije slag wist zij voor het eerst onder de 1.06 te zwemmen. Dit was een doel die ze al tijden voor ogen had, maar waarvoor ze steeds wat te kort kwam. Dit was het uitstekende moment om te laten zien wat ze in huis had. Het leverde haar een 11de plaats op. Op de 200 m vlinderslag kwam ze ook in actie en wist hier naar een prima 5de plaats te zwemmen en een persoonlijke record bij te schrijven.

Chris van der Linden mocht op deze kampioenschappen drie keer in actie komen. Gelukkig voor hem waren alle afstanden op dezelfde dag. Zijn eerste afstand dit toernooi was de 50 m vrije slag en daar wist hij zich na een spannende race naar een 7de plaats te zwemmen en zijn tijd te verbeteren. Er was en een 8ste plaats voor hem op de 50 m schoolslag.

Op de 200 m vlinderslag kreeg Chris concurrentie van zijn ploeggenoot Martijn Sam. Beide heren komen uit in dezelfde leeftijdscategorie. De heren waren heel erg aan elkaar gewaagd, uiteindelijk was het Chris die iets eerder aantikte. De heren mochten de 5de (Chris) en 6de plaats (Martijn) op hun naam schrijven.

Roos Schuite mocht de 50 en 100 rug zwemmen. Beide afstanden leverden haar een nieuw persoonlijk record op. Ze haalde hiermee een 11de plaats op de 50 m rugslag en een 12de plaats op de 100 m rugslag.

Op de 200 m rugslag was er een 7de plaats voor Myrthe Dorgelo. Het eerste weekend mocht Myrthe uitkomen op haar favoriete slag de 50 schoolslag. Dat ze deze slag goed beheerst, liet ze zien. Ze wist naar een 3de plaats te zwemmen. Ook verbeterde ze op deze afstand haar tijd met ruim 4 seconden.

Julian Hansman kwam ook op deze afstand in actie. Hij wist zijn tijd te verbeteren en een 5de plaats in beslag te nemen.