ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Afgelopen zaterdag 25 november deed Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ)  mee aan deel 3 van de regionale 8-kamp. ZvZ organiseerde deze wedstrijd in zwembad Bestevaer in Genemuiden. Samen met 8 andere zwemverenigingen uit de regio was Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) met 17 zwemmers van de partij.

Het was best een spannende wedstrijd voor een aantal jonge zwemmers. Mirthe Halbertsma en Laurentijn Kornas zwommen voor het eerst de 50 meter (2 banen) rugslag. Voor Tess Postma was het de eerste keer dat ze de 100m rugslag (4 banen) zwom en ook zwom ze voor het eerst de vlinderslag. Milou Verhoef zwom voor het eerst de 50 meter vlinderslag; Mirthe Halbertsma en Brian Kelly zwommen nu voor het eerst 50 meter schoolslag, individueel en later ook in de estafette.

De wedstrijd begon met een estafette, 4x 50 meter vrije slag, waar het team bestaande uit Rosa Visscher, Kim Schraa, Cas Kleinpenning en Rick Smelt een prachtige 1e plaats behaalden. Het andere ZvZ estafetteteam bestaande uit Lise Visscher, Floor Rietman, Charlotte Smelt en Arthur Alberts behaalde een mooie 4e plaats.

Er zijn weer heel wat medailles gescoord: een gouden medaille was er voor Vayèn Meekhof op de 50 meter rugslag; bij de 50 meter schoolslag sleepte zij een zilveren medaille in de wacht. Rosa Visscher startte laat bij de rugslag maar haalde iedereen in en behaalde zo een gouden medaille op de 100 meter rugslag. Ook op de 50 meter vlinderslag was ze succesvol en behaalde daar ook een gouden plak.  Kim Schraa en Floor Rietman werden resp. 2e en 3e op de 100 meter rugslag. Kim scoorde een prachtige gouden medaille op de 50 meter vlinderslag, Floor Rietman viel net buiten de prijzen en werd vierde. Bij de jongens was er een prachtige gouden medaille voor Laurentijn Kornas op de 25 meter schoolslag. Bij de heren behaalde Arthur Alberts en Rick Smelt allebei een gouden medaille op de 50 meter vlinderslag.

De wedstrijd eindigde met een leuke 4×50 meter schoolslag-estafette met de jongste zwemmers. De estafetteploeg met Mirthe Halbertsma, Sofie Hofstede, Brian Kelly en Vayèn Meekhof behaalden een mooie 3e plaats. Kortom: het was een wedstrijd met een fijne en gezellige sfeer.

Lijkt het jouw zoon of dochter ook leuk om te komen zwemmen? Kom dan op woensdag- of vrijdagavond om 18.15 uur vrijblijvend kijken bij een training in zwembad De Kragge in Zwartsluis.

Natascha Halbertsma

Related Posts

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

ZVZ op koers in Zwolle

ZVZ op koers in Zwolle

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen