ZvZ zwemmers knallen bij lange baan A-kampioenschappen

ZvZ zwemmers knallen bij lange baan A-kampioenschappen

In de weekenden van 17 en 18 mei en 25 en 26 mei werden de lange baan A-kampioenschappen zwemmen van Overijssel gehouden voor de Junioren, Jeugd en Senioren. Locatie was het Twentebad in Hengelo. Tijdens dit kampioenschap kwam ZvZwartsluis met 10 zwemmers aan de start. Er werd hard gezwommen wat resulteerde in een flink aantal PR’s en medailles en een NJJK startbewijs. In totaal keerde ZvZwartsluis met 33 PR’s en 17 medailles huiswaarts waarvan 5 keer goud, 4 keer zilver en 8 keer brons!

Voor ZvZwartsluis deden mee Anna Klomp, Kim Schraa, Kaylen Schonewille, Myrthe Dorgelo, Juliëtte Jansen, Rick & Annejèn Smelt en Carlijne, Féline & Martijn Sam.

ZvZ bij A-kampioenschappen Zwolle

Goud, en dus Overijssels kampioen, werd er gewonnen door Féline, Anna en Myrthe. Op zowel de 50 meter, 100 meter als 200 meter rugslag behaalde Féline het goud. Anna wist op de 50 meter vlinderslag het goud te bemachtigen en met haar snelle tijd betekende dit gelijk een startbewijs voor het NJJK. Myrthe zwom op de zware 200 meter vlinderslag naar het goud.

Zilver was er voor Myrthe en Féline. Op haar 100 meter en 200 meter schoolslag zwom Myrthe naar de 2e plaats en Féline pakte het zilver op de 200 meter en 400 meter vrije slag.

Een bronzen medaille was er voor Rick op de 200 meter rugslag, voor Féline op de 100 meter vrije slag, de 50 meter en 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag. Kim zwom op de 50 meter vlinderslag, waarvoor ook zij zich al eerder heeft geplaatst voor het NJJK, naar een mooie derde plaats. Myrthe pakte het brons op de 50 meter schoolslag.

Juliëtte mocht op 8 afstanden starten hierbij wist ze op 7 afstanden een PR te zwemmen. Kaylen, Annejèn en Carlijne mochten alle drie op één afstand starten. Kaylen en Annejèn startten beiden op de 50 meter vrije slag, Kaylen zwom naar een elfde plaats en Annejèn naar een 21ste plaats, ieder in hun eigen leeftijdscategorie. Carlijne startte op de 200 meter rugslag en werd daar met een mooie PR 12e. Martijn startte op de 100 meter en 200 meter vrije slag en zwom op beide afstanden een PR.

Kaylen, Annejèn, Carlijne, Juliëtte, Rick en Martijn gaan zich nu voorbereiden op de Overijssels B-kampioenschappen die in het weekend van 15 en 16 juni plaatsvinden. In datzelfde weekend worden ook de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen gezwommen waar Féline, Anna en Kim zich voor hebben geplaatst. Zij gaan zich hierop voorbereiden.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers