ZvZ sprint in Emmeloord

ZvZ sprint in Emmeloord

foto Schuiringa troffeeIn het Bosbad in Emmeloord werd zaterdag 7 november gezwommen om de Schuiringa Sprinttrofee, een klassementswedstrijd over vier sprintafstanden.

Zeven verenigingen uit de regio gingen de strijd met elkaar aan waarbij organisator Zignea  uit Emmeloord het beste resultaat neerzette en de trofee in eigen huis hield. Daarnaast waren op het persoonlijk vlak ook prijzen te verdienen: er ging  goud en zilver mee terug naar Zwartsluis en een vracht aan nieuwe persoonlijke records.

Juliëtte Jansen wist op alle afstanden bij de eerste drie te eindigen waarbij ze met name op de rugslag en vrije slag uitblonk. In het totaal klassement bracht haar dit op een mooie eerste plaats. Hoewel clubgenote Hannah Hulst in dezelfde leeftijdsgroep knap als eerste wist te eindigen op de 50 mtr schoolslag, bleek haar puntentotaal net niet voldoende voor ook een podiumplaats: vierde.

Ook Chris van der Linde belandde helaas net naast het podium, maar de drie mooie persoonlijke records die hij deze middag zwom, waren zeker reden tot tevredenheid. Myrthe Dorgelo liet zien dat zij het sprinten ook goed beheerst, tweede op de rug, derde op de school en daarnaast een vierde plaats op de 50 mtr  vrije slag. In het totaalklassement veroverde zij hiermee het zilver. Persoonlijk succes was er ook voor Jerry Brouwer, op de rugslag tikte hij als derde aan.

In totaal werden er door de zwemmers uit Zwartluis 36 nieuwe persoonlijke records gezwommen.

Julian Hansman en Martijn Sam hadden hier een groot aandeel in, beide jongens verbeterden zich op alle vier afstanden.  Veelbelovend waren ook de tijden die Kim Schraa, Anna Klomp en Rick Smelt lieten noteren, zeker met het oog op de Overijssels sprintkampioenschappen minioren die eind november plaatsvinden.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers