Medailles voor ZvZ bij B-kampioenschappen

Medailles voor ZvZ bij B-kampioenschappen

ZvZ-B-kampioenschappen-ZwolleZvZ heeft weer veel medailles binnengehaald tijdens de Overijsselse B-kampioenschappen in Zwolle. Een team van 12 ZvZ zwemmers deed mee aan deze kampioenschappen in Zwolle die verdeeld waren over twee dagen. De Sluziger ploeg keerde met de nodige medailles huiswaarts.

Juliëtte Jansen nam zaterdag het goud mee naar Zwartsluis door als eerste aan te tikken op de 50 meter schoolslag. Ook op de 100 meter wisselslag was het goud voor Juliëtte.

Julian Hansman behaalde dit weekend meerdere prijzen op de door hem gezwommen afstanden. Hij werd zaterdag derde op de 50 meter rugslag en tweede op de 100 meter wisselslag met een mooie PR. Bovendien nog een mooie PR op de 50 meter vrije slag.

Daan Jansema won zaterdag het zilver op de 100 meter schoolslag. Zondag kwam daar nog een gouden medaille bij voor de 100m rugslag en een bronzen medaille voor de 100m wisselslag met een mooie PR. Bovendien nog een mooie PR op de 50 meter vrije slag.

Kaylen Schonewille was de grote verrassing zondag, zij behaalde een prachtige tweede plaats op de 100 meter vrije slag met een mooie PR van 2 seconden. Annejèn Smelt won zaterdag goud op de 50 meter vrije slag. Voor Anna Klomp was er zaterdag een zilveren medaille op de 100 meter wisselslag. Kim Schraa scoorde zondag een fraaie eerste plaats op de 50 meter rugslag en bemachtigde een derde plaats op de 100 meter vrije slag. Bovendien behaalde ze een PR op de 100 meter vrije slag en op de 50 meter rugslag.

De twee ZvZ estafetteploegen waren ook zeer succesvol dit weekend. Zaterdag behaalde het estafetteteam met Annejèn Smelt, Carlijne Sam, Daan Jansema en Julian Hansman al een bronzen plak op de 4x 50 meter vrije slag gemengd. Zondag bemachtigde de estafetteploeg met Kim Schraa, Juliëtte Jansen, Daan Jansema en Julian Hansman een gouden medaille voor de 4x 50 meter wisselslag gemengd.

Jette Mensink, Rosa Visscher, Nils van Toly, Cas Kleinpenning, Roos Schuite en Lisanne de Jonge vielen buiten de prijzen maar zwommen wel diverse mooie PR’s: Jette Mensink verbeterde haar tijd op de 50 meter vrije slag en op de 100 meter wisselslag.
Cas Kleinpenning had een mooie PR op de 50 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag en op de 100 meter wisselslag. Nils van Toly zwom vier PR’s en wel op de 50 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag, de 100 meter rugslag en de 100 meter wisselslag. Lisanne de Jonge verbeterde haar tijd op de 50 meter vlinderslag, Roos Schuite zwom een PR op de 50 meter vlinderslag en Rosa Visscher op de 100 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag.

Als laatste zwommen de ZvZ dames Roos Schuite, Kim Schraa, Juliëtte Jansen en Lisanne de Jonge nog een estafette. Deze uitslag resulteerde in een vierde plek, net naast het podium. Ze hadden meer dan hun best gedaan en dat na zoveel individuele afstanden.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers