Junioren en jeugd ZvZ scoren 10 medailles in Zwolle

Junioren en jeugd ZvZ scoren 10 medailles in Zwolle

ZvZ zwemt junioren-jeugdcircuit in ZwolleOp zaterdag 3 november 2018 verscheen (ZvZ) met 13 zwemmers aan de start van het junioren/jeugd circuit in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. ZvZ nam in totaal maar liefst 10 medailles mee naar huis.

Het junioren/jeugd circuit bestaat uit voorrondes en finales. In de voorrondes werden in diverse categorieën drie verschillende afstanden gezwommen: 400 meter vrije slag, 200 meter rugslag en 200 meter wisselslag. Aan het eind van de wedstrijd streden elf zwemmers van ZvZ in de finales om de medailles. Tussendoor konden alle zwemmers andere afstanden zwemmen om hun persoonlijke tijd aan te scherpen.

Bijzondere prestaties van Juliëtte, Féline en Kaylen
Juliëtte Janssen zwom afgelopen zaterdag de 100 meter vrije slag onder de magische grens van 1.05.00! Zij tikte aan in een prachtige tijd van 1.04.45. Hiermee weet Juliëtte dat de dames-bokaal, sinds november 2015 op naam van Lindsey Berghuis, nu in haar handen komt.

Daarnaast behaalde Féline Sam een uitlooplimiet voor de Nederlandse Kampioenschappen op de 400 meter vrije slag. Om mee te kunnen doen aan de Nederlandse Kampioenschappen moet je een bepaalde limiet (tijd) behaald hebben. Een uitlooplimiet is een tijd die als marge is ingesteld. Als de series met limietzwemmers niet vol zijn, wordt de (langzaamste) serie zwemmers opgevuld met zwemmers die deze uitlooplimiet behaald hebben.

Kaylen Schonewille had de grootste pr (persoonlijk record) van de dag gezwommen. Zij zwom maar liefst 18 seconden sneller dan haar vorige tijd op de 100 meter wisselslag.

Behaalde medailles
Gouden medailles waren voor Féline Sam en Juliëtte Jansen op de 100 meter vrije slag en voor Myrthe Dorgelo, Roos Schuite en Julian Hansman op de 100 meter wisselslag. Rick Smelt scoorde een zilveren medaille op de 100 meter vrije slag en Kaylen Schonewille bemachtigde een zilveren medaille op de 100 meter wisselslag. Anna Klomp, Carlijne Sam en Martijn Sam sleepten op de 100 meter wisselslag bronzen medailles in de wacht.

Gezwommen tijden
Kijk voor de gezwommen tijden van alle zwemmers op www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport, klik onder het kopje
wedstrijdsport op webkalender, selecteer de juiste datum en klik deze wedstrijd aan.

Professionele begeleiding
ZvZ is een vereniging met ruim honderd zwemmers, waarvan er zo’n 65 op verschillende niveaus actief zijn in het wedstrijdzwemmen. Waar de recreatieve zwemmers twee keer per week onder begeleiding van een trainer hun baantjes maken, trainen de wedstrijdzwemmers twee, drie of zelfs vier keer per week onder professionele begeleiding om hun persoonlijke prestaties te verhogen. Kijk voor meer informatie www.zvzwartsluis.nl.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers