ZVZ op koers in Zwolle

ZVZ op koers in Zwolle

Afgelopen zaterdag organiseerde Deltasteur een mooie en vlot lopende Nationale Minioren jaargang limiet in zwembad de Vrolijkheid in Zwolle. 29 zwemverenigingen uit alle windstreken van Nederland kwamen met hun zwemmers om de persoonlijke tijden aan te scherpen en zich te plaatsen voor de finale in Leiden over 2 weken. Vanuit ZVZ verschenen Ilse Buit en Vayèn Meekhof aan de start.

Ilse kwam uit op de 100m rugslag en zette daar een mooie tijd neer, ze wist ruim 6 seconden van haar tijd af te zwemmen. Daarna stond de 100m vrije slag op het programma, ook hier was ze in vorm en zette een mooi PR neer van 3,5 seconden. Als laatste programmanummer stond er voor Ilse de 100m schoolslag, hier heeft ze de tijd van vorige week weer weten te evenaren en behaalde hiermee een mooie 4e plaats!

Vayèn begon in Zwolle met de 100m vrije slag en heeft ze haar tijd met ruim 7 seconden weten aan te scherpen en werd 5e. Vervolgens mocht ze van start op de 100m wisselslag en alle 4 de zwemslagen (vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag) gingen haar moeiteloos af en dat was ook terug te zien in de tijd. Met een PR van ruim 10 sec kwam ze hiermee op een 5e plaats te staan. Kort daarna werd het startsein gegeven voor de 50m vrije slag, ook hier wist ze een pr te zwemmen van 1 sec en werd daarmee 2e.

Beide zwemsters waren goed in vorm en dat kan alleen door een goede voorbereiding, alle trainingen worden afgestemd op de wedstrijden. Maar ook op de wedstrijddag zelf, de begeleiding vanuit trainster Jackelien die vertrouwen geeft en de meiden de juiste focus en doel meegeeft per race.

Natascha Halbertsma

Related Posts

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ in vorm tijdens Overijsselse A-sprintkampioenschappen

ZvZ in vorm tijdens Overijsselse A-sprintkampioenschappen