ZvZ naar huis met veel persoonlijke records

ZvZ naar huis met veel persoonlijke records

Zaterdag 21 maart stond voor de jeugdige wedstrijdzwemmers (minoren en junioren) de 4de ronde uit het minorencircuit op het programma. Deze keer mochten onze jeugdige zwemmers in zwembad Bestevaer (Genemuiden) zwemmen. Dit was een dag waar de minoren vooral 100 meters zwommen; de junioren zwommen vooral 200 meters.

zvzwartluis miniorenwedstrijd Genemuiden

Vandaag mochten de oudste minorenmeisjes: Roos Schuite, Annejèn Smelt en Mathilde Smelt drie keer aan de start verschijnen. De meisjes begonnen vandaag met de 100 meter schoolslag. Alle meisjes mochten op deze afstand in de laatste serie starten. Na een spannende race was er een 2de plaats voor Annejèn, en kwamen Roos (4de) en Mathilde (5de) net wat te kort voor een podiumplaats. Als 2de afstand werd er 100 meter borstcrawl gezwommen. Op deze afstand was er voor alle meisjes een nieuw persoonlijke record. Als laatste stond de 100 meter vlinderslag op het programma. Voor iedereen was het een zware en lastige afstand, maar Annejèn wist heel knap naar een 1ste plaats te zwemmen.
Voor onze jongste minorenjongens, Marnick v.d. Belt, Jerry Brouwer, Damian Jansen en Rick Smelt, stond de 100 meter borstcrawl en 100 meter rugslag op de planning. Alle jongens wisten op 1 of beide afstanden een nieuw persoonlijk record te zwemmen. Voor onze jongste miniorenmeisjes, Myrthe Dorgelo, Anna Klomp en Kim Schraa, stond de 100 meter schoolslag en 50 meter vlinderslag op de planning. Alle 3 de meiden bewezen dat de schoolslag echt hun favoriete slag was. Goud was er voor Kim Schraa (minioren 2 & 3) en Myrthe Dorgelo (minoren 4) op deze afstand. Op de 50 meter vlinderslag was er goud voor Kim en brons voor Anna.

Voor onze oudste zwemmers, de junioren, stond voor zowel de jongens als de meiden de 200 meter wisselslag en 200 meter schoolslag op het programma. Zilver en brons was er op de 200 meter wisselslag voor Daan Jansema (2de) en Martijn Sam (3de). Op de 200 wisselslag was er goud voor Linsey Berghuis. Helaas kwam Juliёtte Jansen op deze afstand net 1 seconde te kort voor een podiumplaats. Op de 200 schoolslag was er goud en brons voor de zusjes Hannah (1ste) en Annemieke (3de) Hulst. Persoonlijke records op een of beide afstanden waren er voor Daniel Benne, Juliёtte Jansen, Lisanne de Jonge, Esmee Kijk in de Vegte en Dominic Vis.

De minoren en junioren kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd en keerden huiswaarts met 27 nieuwe persoonlijke records en 12 medailles.

 

 

Aline Smelt

Related Posts

ZvZ sluit seizoen af met clubkampioenschappen

ZvZ sluit seizoen af met clubkampioenschappen

Sam, Buit en Smelt presteren op NK’s!

Sam, Buit en Smelt presteren op NK’s!

ZvZ zwemmers in vorm op Overijsselse B-kampioenschappen lange baan

ZvZ zwemmers in vorm op Overijsselse B-kampioenschappen lange baan

Nederlands kampioenschap en 8-kamp voor ZVZ

Nederlands kampioenschap en 8-kamp voor ZVZ