ZvZ in vorm tijdens Overijsselse A-sprintkampioenschappen

ZvZ in vorm tijdens Overijsselse A-sprintkampioenschappen

Zaterdag 13  en zondag 14 januari werden de Overijsselse A-sprintkampioenschappen gezwommen. Bij dit kampioenschap komen de snelste junioren – jeugd – en seniorenzwemmers van Overijssel aan de start. Arthur Alberts, Kim Schraa, Emmelien Smelt, Rick Smelt en Rosa Visscher kwamen voor ZvZ aan de start en ze waren in vorm!

Dat Emmelien er zin in had bleek al gelijk bij de 1e afstand. Op de 50 vlinder tikte ze gelijk aan met Féline Sam en deelden ze het goud. Na deze goede start wist Emmelien op de 100m rugslag met een mooie pr, de 50m rugslag, de 50m vrije slag en de 100m wisselslag eveneens goud te bemachtigen in de leeftijdscategorie jeugd 1 en 2. Zilver was er op de 100m vlinderslag met eveneens een pr en een bronzen medaille op de 100m vrije slag.

Arthur startte 6 keer in de leeftijdscategorie junioren 3 en 4. Dat hij de rugslag goed beheerst bleek wel uit zijn tijden. Op de 50m rugslag en de 100m rugslag wist hij mooie pr’s te zwemmen. Ook op de 50m vlinderslag zwom Arthur naar een pr. Op de 50m vrije slag, 100m wisselslag en 100m vrije slag evenaarde hij zijn tijden.

Kim mocht bij de senioren 1 en 2 haar favoriete 50m vlinderslag zwemmen. Ze zwom een mooi race maar doordat ze net niet goed uit kwam met het aantikken was er helaas geen pr voor haar.

Rick kwam ook één keer aan de start bij jeugd 1 en 2 en wel op de 100m wisselslag, na ook een mooie race zwom hij naar een kleine pr. Voor Rick volgen volgende week nog B-sprintkampioenschappen waar hij hoopt te vlammen.

Rosa zwom op de 2e dag van het kampioenschap de 100m schoolslag en de 100m wisselslag bij jeugd 1 en 2. Op de 100m schoolslag ging ze sterk van start waardoor er bij de tussentijd van de 50m schoolslag al een pr was voor Rosa. Ook in de 2e helft van de 100m schoolslag ging ze sterk door en wist ze ook naar een pr te zwemmen. Op de 100m wisselslag was er helaas net geen pr voor Rosa. Ook voor Rosa zijn er volgende week nog de B-sprintkampioenschappen.

Het was een mooi kampioenschap voor de ZvZ zwemmers waar de zwemmers tevreden op terug kunnen kijken. Nu op naar de B-sprintkampioenschappen op 20 en 21 januari in Nijverdal.

Natascha Halbertsma

Related Posts

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

ZVZ op koers in Zwolle

ZVZ op koers in Zwolle

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen