Zilver voor Lindsey Berghuis

Zilver voor Lindsey Berghuis

In het Sportpark zwembad in Almelo werd in het weekend van 21 en 22 november het tweede deel van de Twente Open Niveau Wedstrijd gehouden. Een nieuwe, spannende en uitdagende zwemwedstrijd, speciaal in het leven geroepen voor de regionale top (junioren, jeugd en senioren).

Twente Open Niveau wedstrijd

Voor dit tweede deel had een aantal zwemmers van ZVZwartsluis voldaan aan de gestelde inschrijflimieten. In totaal werden er deze wedstrijd 10 starts gemaakt.

Lindsey Berghuis ontwikkelt zich als een echte vrije slag zwemster en dat liet ze zien op de 200m vrije slag, met 2.21.53 verbeterde zij zich met vier seconden en bovendien voldeed ze hiermee aan de limiet voor de NJJK (jan 2016). Met deze gezwommen tijd plaatste Lindsey zich voor een finale 50m vrije slag bij de meisjes junioren 3 en jonger. Dit sprintnummer ging haar ook bijzonder goed af, in 29,36 tikte ze knap als tweede aan.

Met ook nieuwe persoonlijke records op de 100m rugslag (1.17.83) en de 100m vlinderslag (1.14.83) werd het een zeer geslaagde wedstrijd.

De broers Erik en Chris van der Linden startten beiden ook op drie afstanden: 200m wissel, 100m school en 100m vrije slag. Chris begon de wedstrijd uitstekend met een mooie race op de 200m wisselslag, met 2.38.19 dook hij ruim drie seconden onder zijn pr- tijd. Op de 100m schoolslag en 100m vrije slag ging het naar behoren en bleef hij maar een fractie verwijderd van zijn beste tijden.
Voor Erik verliep het helaas wat minder, al tijdens de 200 m wisselslag speelde een oude blessure weer op. Dit betekende dat hij ook op zijn twee volgende afstanden niet voluit kon gaan.

Annejen Smelt kwam voor het eerst uit op zo’n grote wedstrijd, daarom had ze wat last van wedstrijdspanning. De echte snelheid miste ze nu een beetje op de 100m vlinderslag, maar technisch was het dik in orde. Het opdoen van wedstrijdervaring was dit keer het belangrijkste.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers