Wisselende prestaties bij 3e competitieronde ZVZ

De derde ronde in de C-klasse competitie werd begonnen door Marit Boxum, Elianne Huitema, Getrude Corporaal en Christel Vinke die de wedstrijd aftrapten met de 4 x 200 meter vrije slag. Met een tijdsverbetering van ruim 3 seconden was daarmee de wedstrijd goed begonnen in het Bosbad te Emmeloord.

zvzwartsluis competitie deel 3

Na 2 rondes stond de ploeg uit Zwartsluis op een mooie 12e plaats en die moest stevig verdedigd worden tegen onder andere opponenten Zignea uit Emmeloord en Swoll 1894 uit Zwolle.
Op de 100 meter schoolslag was Hannah Hulst de snelste bij de meisjes junioren 1. Natalie van Leusen had de derde tijd van de ZVZ zwemmers in een uitstekende tijd. Lex Feenstra liet zich van zijn beste kant zien op de 50 meter rugslag; hij verbeterde zijn tijd met 4 seconden.

Op de 100 meter rugslag was het doel van Lindsey om een limiet te halen voor de NJJK, alleen bleef zij op 1 seconde verwijderd van de limiet tijd. Desalniettemin verbeterde ze wel haar persoonlijk record met 1 seconde. Tijn Feenstra en Martijn Sam lieten zien dat het vele trainen zijn vruchten afwerpt; ze haalden respectievelijk 8 en 5 seconden af van 100 m schoolslag tijd. Ook Julian Hansman was in goede doen en wist op de 200m wisselslag 15 sec van zijn tijd af te zwemmen en op de 100 meter vrije slag maar liefst 3 seconden.

Dominic Vis liet er deze middag ook geen gras over groeien; in haar eerste wedstrijd na enkele maanden was zij de snelste op de 50 meter rugslag met een PR van 4 seconden. Demi Huismans verbeterde haar PR op de 200 wisselslag met maar liefst 18 seconden. De grootste verbetering kwam die middag van Alex Huizenga die maar liefst 30 seconden van zijn 100 meter vlinderslag tijd afhaalde. De dames Jelma de Jonge, Angelique en Jentina Schuurman en Judith Weintre leverden prima prestaties.

Op de afstanden 50 vlinder en 100 vrije slag kwamen ze dicht in de buurt van hun tijden. Marit Boxum zwom een uitstekende 100 meter vrije slag en kon alvast ruiken aan de magische 1 minuut grens want met een tijd van 1.01 kwam ze dicht in de buurt. Op de 200 meter wisselslag behaalde ze nog een Clubrecord. De laatste twee estafette werden na goede inzet van de zwemmers bezegeld met een tweede en een derde plaats.

Al met al was het resultaat goed voor 5972,69 punten, waarmee de club uit ‘De Sluus’ voorlopig op de 14e plaats eindigd. Met nog 1 ronde te gaan is het de zwemmers van ZVZ veel aan gelegen om goed te zwemmen, want bij een top-20 notering kan de club volgend seizoen weer in de C-klasse deelnemen.