ZvZwartsluis goed op dreef bij sprint-kampioenschappen

ZvZwartsluis goed op dreef bij sprint-kampioenschappen

Zaterdag 5 november stond er voor ZvZwartsluis de jaarlijks terugkomende sprintwedstrijd op het programma: de Schuiringa trofee. Tijdens deze wedstrijd zwemmen de deelnemers in een klassement van 3 of 4 x 50 meter de vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. De deelnemers jonger dan 13 jaar zwemmen tijdens deze wedstrijd 3×50 meter, namelijk de  rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. De 6 snelste zwemmers vanaf 13 jaar en ouder zwemmen tot slot het finalenummer: de 100 meter wisselslag om Sprint Koning en Sprint Prinses van het toernooi te worden.

Voor  de meisjes stond Juliette Jansen er na de 4 afstanden goed voor en mocht zij deelnemen aan de 100 wissel finale. Na een spannende race wist ze het brons te behalen met een PR van een dikke 2 seconden.  Bij de jongens mocht Chris van der Linden deelnemen in de finale. Hij wist in deze finale het zilver te behalen met  een nieuwe persoonlijk record!

Voor Feline Sam en Storm Boxum ( beiden 2007) was het de 1ste keer dat ze aan deze sprintwedstrijd mochten deelnemen. Deze jonkies moesten het opnemen tegen de oudere jaargang  (2006).  Feline  had wel last van haar zenuwen maar wist zich heel knap staande te houden en sloot de wedstrijd af met een PR. Storm veroverde zelfs het goud met 3 mooie PR’s .

Goud  na het totaalklassement was er voor Anna Klomp (meisjes 9-10 jaar), Storm Boxum (jongens 9-10 jaar), Roos Schuite  (11-12 jaar) Juliette Jansen (meisjes 13 -14 jaar) en Chris van der Linden (jongens  15-16 jaar).

Zilver was er voor Kim Schraa (meisjes 9-10 jaar) met zelfs mooie PR’s na haar blessure. En brons behaalde Lisanne de Jonge ( meisjes 13-14 jaar).

In het totaalklassement grijpt ZvZwartsluis net naast de trofee, maar gaat naar huis met een nette tweede plaats van alle deelnemende clubs!

Vele ZvZwartsluis zwemmers behaalden ook persoonlijke records.  Myrthe Dorgelo, Carlijne Sam, Marlies van Leusen, Mandy Hansma, Roos Schuite, Lisanne de Jonge, Esmee Kijk in de Vegte, Jerry Brouwer, Julian Hansman, Daan Jansema, Martijn Sam , Juliette Jansen, Chris van der Linden, Anna Klomp, Kim Schraa, Feline Sam en Storm Boxum wisten hun oude tijden aan te scherpen .

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers