Veel records tijdens Overijsselse A-kampioenschappen

Veel records tijdens Overijsselse A-kampioenschappen

In de weekenden van 11, 12 en 18, 19 november was Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) met 6 deelnemers vertegenwoordigd op de Overijsselse A-kampioenschappen. De top van Overijssel komt dan 2 weekenden bijeen in het prachtige zwembad van Nijverdal. Het is alleen al een eer om hier te mogen zwemmen omdat deze 6 zwemmers allemaal een limiet – die de KNZB stelt – hebben behaald.

Martijn Sam was als enige man van ZvZwartsluis vertegenwoordigd op de 50 meter vlinderslag; hij evenaarde wel zijn oude tijd, maar viel net buiten te prijzen.

Juliëtte Jansen startte op de 200 meter wisselslag en behaalde wel een persoonlijk record (PR). Ook zwom ze haar 50 meter vrije slag en Annejèn Smelt haar 400 meter wisselslag; beide dames behaalden helaas geen PR. Zaterdag de 18e kwamen beide dames nog uit op de 100 meter vrije slag met wederom een PR voor Juliëtte. Juliëtte kwam zondag voor de 4e keer aan de start op haar 200 meter vrije slag. Ook hierop zwom ze een mooie PR van 1 seconde.
Vanwege het grote en sterke deelnemersveld wisten ze alledrie helaas geen medailles in de wacht te slepen. Dat lag anders bij drie jongere zwemsters van ZvZwartsluis: Myrthe Dorgelo, Anna Klomp en Kim Schraa grossierden dit jaar in medailles.

Allereerst pakte Myrthe Dorgelo brons op de 200 meter wisselslag met een prachtige PR van wel 5,5 seconden. Even daarna scherpte Myrthe op de 400 meter borstcrawl haar oude tijd ook aan met een dikke 4 seconden PR.
Tot slot startte Myrthe ook op de 100 meter vlinderslag; hiermee was ze met een uitlooplimiet geplaatst. Ze deed iedereen verbazen, verpletterde haar oude tijd met wel bijna 4 seconden en won hier zelfs het zilver!

Myrthe veroverde het goud op de 100 meter schoolslag in 1.23.13, een tijd waarmee ze naar de Nederlandse Kampioenschappen kan! Daarna wist ze op de 400 meter wisselslag ook het zilver te bemachtigen en zwom ze op de 50 meter vrije slag ook nog een leuke PR.

Dat Myrthe een echte schoolslagzwemster is, merkten we afgelopen zaterdag ook weer: Myrthe Dorgelo was weer onverslaanbaar op de schoolslag! Op de 200 meter schoolslag won ze goud met overmacht; ze liet nummer 2 met wel 6 seconden achter haar, in een PR van wel 9 seconden. Ook dit is weer een uitlooplimiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Ook zwom Myrthe nog twee leuke PR’s op de 100 meter vrije slag en 200 meter rugcrawl.Tot slot won Myrthe Dorgelo afgelopen zondag ook nog met overmacht op haar sprint nummer, de 50 meter schoolslag, in 0.38.46. het goud.

Voor Anna Klomp was dit de eerste keer dat ze uit mocht komen op de Overijsselse A. Anna heeft veel slagen moeten zwemmen deze 4 dagen:

Anna  zwom naar het brons op de 100 meter vlinderslag en zwom daarvoor een leuke PR op de 400 meter borstcrawl en 50 meter rugcrawl. Op de 50 meter vrije slag, eindigde ze als 5e. Zaterdag de 18e schitterde ze ook weer en won tweemaal brons.  Allereerst op de 50 meter vlinderslag en vervolgens ook op de 100 meter vrijeslag in een zeer nette tijd van 1.12.86. Beiden met een mooie PR. Zondag zwom ze een nette race op haar 200 meter vrije slag in een PR van 5,5 seconden. Tevens wist Anna haar tijd op de 100 meter rugcrawl aan te scherpen. Respectievelijk een 7de en 8ste plaats.

Tot slot mocht ook Kim Schraa 4 dagen lang van zich laten horen. Ook voor haar was dit de eerste keer dat ze aan deze wedstrijd mocht meedoen. Zaterdag de 11e knalde ze gelijk al naar het  zilver op de 50 meter rugcrawl. Op de 100 meter schoolslag en 50 meter vrije slag behaalde ze beiden een mooie PR. Dat Kim Schraa het tweede weekend ook in vorm was, bleek uit haar resultaten: ze won tweemaal zilver! Kim zwom eerst naar het zilver op de 50 meter vlinderslag en scherpte haar snelste tijd weer een beetje aan. Aan het eind van de dag knalde ze op de 200 rugslag naar een prachtige tijd van 2.58.90, een PR van 7,5 seconden en veroverde wederom een tweede plek op het podium.

Zondag zwom Kim Schraa verbluffend hard op haar 100 rugcrawl en verslond alle andere concurrenten in 1.20.83! Ze verpletterende hierbij haar oude tijd met wel 5 seconden. Even later startte ze op haar 50 meter schoolslag en ook hier kreeg ze vleugeltjes. Ze scherpte haar tijd aan met 1,5 seconden in 42.75 en pakte het zilver!

We kijken samen terug op twee gezellige, sportieve weekenden met uitmuntende resultaten voor ZvZwartsluis waar we heel trots op zijn.

 

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers