Veel pr’s voor ZVZ in Steenwijk

Veel pr’s voor ZVZ in Steenwijk

ZVZ was met 14 zwemmers aanwezig tijdens deel 4 van het 8-kamp in Steenwijk. Van vermoeidheid richting de feestdagen is geen sprake in tegendeel zelfs, alle zwemmers keerden met 1 of 2 pr’s naar huis.

De grootste verbetering in tijd is voor Laurentyn. Hij is 7 jaar en wist ruim 9 sec. van zijn tijd op de 25 vrije slag af te zwemmen en behaalde hiermee een 1e plaats. Op de 25 m rugslag zette hij ook een snelle tijd neer, hier een pr van 4,5 sec en dat was goed voor een 2e plaats.

Op de 50 m vrije slag behaalde Vayèn een 1e prijs en op de 50 m rugslag een 2e prijs. Beide tijden heeft ze weten aan te scherpen. Ilse werd 3e op de 50 m rugslag en Sofie noteerde hier een 6e tijd.  Ryan startte op dezelfde afstanden en werd 4e en 5e in de rubriek, zijn tijden heeft hij knap verbeterd 3 sec. op de vrije slag en maar liefst 5,5 sec. op de rugslag.

Op de 100 m wisselslag (vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag) hebben de zwemmers goed getraind en dat zien we terug in de tijden. Milou heeft had een pr van 2 sec. en werd 8e. Lise behaalde net geen podiumplaats en werd 4e maar zwom ruim 3 sec. van haar tijd af, ook op de 50 m vlinderslag was ze in vorm en werd ze 4e. Charlotte zwom een nette race en dat resulteerde in een mooie 3e plaats op de wisselslag. Rosa werd in de junioren 4 en jeugd rubriek knap 2e. Ook behaalde ze het zilver op de 50 m vlinderslag. Tess zwom voor het eerst de 100 m wisselslag. Tess, Rosalina en Milou hebben op de 50 m vlinder een mooie pr gezwommen.

Bij de jongens zwom Bram voor het eerst de wisselslag. Op de 50 m vlinderslag had hij een pr van ruim 2 sec. Rick zwom in de rubriek jeugd 1 en 2 een strakke tijd neer op de 100 m wissel en heeft zich daarmee weten te plaatsen voor de Overijsselse kampioenschappen A in januari. Hij had een pr van 1,5 sec. Ook op de 50 m vlinderslag was hij in vorm en had een pr. Op beide afstanden mocht hij de zilveren medaille mee naar huis nemen. Cas ging ook snel en had een pr van 2 sec. op de 100 m wisselslag en werd hiermee 4. Op de 50 m vlinderslag scherpte hij zijn tijd aan en plaatste hij zich als 3e.

Dank aan alle trainers die altijd klaar staan om mee te gaan naar een wedstrijd en één of meerdere keren per week aan bad staan en daarbij de zwemmers helpen om de zwemtechnieken te verbeteren. Trainingen die iedere week weer op maat gemaakt worden voor de wedstrijden die komen gaan. Het is echt teamwork en het is mooi om te zien hoe dit zich omzet naar een fantastisch resultaat!

Natascha Halbertsma

Related Posts

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

Groot team ZVZ aan start bij 8-kamp

ZVZ op koers in Zwolle

ZVZ op koers in Zwolle

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

Medailles voor alle ZVZ-zwemmers

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen

ZvZ scoort medailles en pr’s bij B-kampioenschappen