Veel belangstelling voor ONMK 2015 in Eindhoven

Veel belangstelling voor ONMK 2015 in Eindhoven

Zwemsters ZvZwartsluis kijken terug op geslaagd NK

zvzwartsluis masters

Monica Bakker en Getrude Corporaal van ZvZwartsluis deden op 9 en 10 mei mee aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Lange Baan (ONMK) 2015 in zwemstadion Pieter van den Hoogenband in Eindhoven. De organisatie was in handen van PSV in samenwerking met Taakgroep Masters Zwemmen van de KNZB.

Het ONMK is een wedstrijd waarbij de minimale leeftijd 20 jaar moet zijn. De oudste deelnemer tijdens deze kampioenschappen was 89 jaar oud. Er deden ruim 850 deelnemers, uit binnen- en buitenland mee aan deze wedstrijd.

Zwemsters Monica Bakker en Getrude Corporaal mochten op zaterdagochtend het spits afbijten op de 400 vrije slag. Voor Getrude was het de 1ste keer dat ze deze afstand in een 50 meter bad zwom. Het was zwaar vertelde ze na haar race, maar het leverde haar een mooi tijd op net onder de 5.30 minuten op. Voor Monica was er in haar leeftijdscategorie veel concurrentie op deze afstand. Na dat ze gezwommen had moesten haar grootste concurrenten nog zwemmen, in spanning wachtte ze op de uitslag en daaruit bleek dat ze een 3de plaats had behaald.

Later op de zaterdagochtend en -middag stond voor Monica de 200 school en 100 rug op het programma. Op de 200 school zwom zij na een prima race naar de 2de plaats. Op de 100 rug liep niet alles helemaal naar wens maar toch mocht zij, nadat de uitslag bekend was, de bronzen medaille ophalen. Voor Getrude stond zaterdag de 50 en 100 rug op het programma. Op de 50 en 100 rug zwom ze helaas net iets boven haar tijd, maar het leverde haar wel een plek op in de top 20 in haar leeftijdscategorie.

Op zondagochtend was er voor Monica letterlijk een supervliegende start op de 1500 meter vrije slag. In een prima verdeelde race wist zij maar liefst 2 minuten van haar pr af te zwemmen. Dit leverde haar een verdiende zilveren medaille op. Zondagmiddag werd er door beide ZvZ dames de 200 rug gezwommen. Beide dames hadden het zwaar tussen al hun concurrenten, maar wisten naar een mooie tijd te zwemmen. Later op de zondagmiddag stond er voor Getrude nog de 50 vrije slag op het programma. Na een zwaar weekend gaf zij aan dat de energie wel een beetje op was, maar toch wist zei net een paar honderdste boven haar pr te zwemmen.

 

Wil jij ook gezellig zwemmen, een beetje competitie beleven maar vooral een leuke sport beoefenen? Ben je ouder dan 20 jaar? Dan is de ZVZ Masters echt wat voor jou! We trainen iedere woensdag van 20.00 tot 21.00 uur. Geen idee of dit iets voor je is? Kom gewoon even kijken of een keer meedoen! We leggen je graag uit wat het Master-zwemmen zo leuk maakt.

admin

Related Posts

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord