Topresultaten voor ZvZ op OV B-kampioenschappen in Hengelo

Topresultaten voor ZvZ op OV B-kampioenschappen in Hengelo

Dit weekend stond in het teken van de Overijsselse B-kampioenschappen lange baan in Hengelo. Eigenlijk is het een vervolg op de A-kampioenschappen die enkele weken geleden gezwommen waren en ook nu
was ZvZ met 8 zwemmers vertegenwoordigd op deze wedstrijd. De wedstrijd begon zowel zaterdag als zondag met een estafette en op de 4×100 meter vrije slag werd ZvZ 5de.

Hierna gingen de zwemmers los, want Rosa Visscher wist gelijk zilver te bemachtigen op de 100 meter vlinderslag en even later goud op de 100 meter rugslag. Zondags zwom ze naar 2x zilver op de 100 meter vrije slag én op de 50 meter vlinderslag.

Ook Rick Smelt ging niet zonder medailles naar huis en werd 3de op de 50 meter rugslag én op de 100 meter schoolslag en nam 2 gouden medailles mee naar Zwartsluis: op de 100 meter vrije slag én 50 meter vlinderslag.
Bij het tweede deel bemachtigde hij 2 zilveren medailles op de 50 meter vrije slag en 200 meter wisselslag. Wederom goud was er ook deze dag voor hem op de 50 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag. Van alle slagen die hij mocht zwemmen, was een medaille de beloning.

Charlotte Smelt moest er even inkomen, want zwemmen in een 50 meter-bad is echt wel wat anders dan een kort 25 meter-bad. Toch mocht ze 4x starten en de laatste 2 starts resulteerden in 2 zilveren medailles op de 50 meter vrije slag en op de zware 200 meter wisselslag. Heel knap gedaan!

Floor Rietman en Kim Schraa die beiden uitkomen op de jeugd 1 en 2, hadden zware concurrentie. Op de 50 meter schoolslag werden beide dames respectievelijk 4de en 5de en daar kregen ze een oorkonde voor. Gelukkig kon Kim op haar laatste slag, de 100 meter rugslag, toch nog brons meepakken, terwijl ze als 5de stond ingeschreven. Toch een mooi
welverdiend resultaat. Zondags greep Floor opnieuw haar kans en ging ze alsnog met een bronzen medaille naar Zwartsluis voor de 100 meter schoolslag.

Voor Lise Visscher en Cas Kleinpenning waren er helaas geen medailles, maar wel 7 respectievelijk 6 heel mooie persoonlijke records, dus ook bij hen zit er groei in hun zwemontwikkeling. Voor hen beiden waren er oorkondes, want een vierde, vijfde of zesde plaats leverde een oorkonde op.

Arthur Alberts zwom alleen de zondag. Maar niet zonder resultaat, want hij nam 2 gouden medailles mee naar huis: één op de 50 meter schoolslag én 50 meter vrije slag.

Zwemvereniging Zwartsluis mag tevreden terug kijken op het afgelopen zwemseizoen. Terwijl dit weekend Emmelien Smelt mocht uitkomen op het NK in Eindhoven, gingen deze 8 zwemmers met 18 medailles én 30 PR’s – van de 41 starts – naar huis. Op 7 juli sluit ZvZ het zwemseizoen af met declubkampioenschappen in zwembad De Kragge.

Lijkt jou zwemmen – al dan niet op wedstrijdniveau – leuk, kom dan dinsdag tot en met vrijdag langs vanaf 18.15 uur in zwembad De Kragge. Voel je welkom!

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers