Top 10 klasseringen voor Lindsey Berghuis op NJJK

Top 10 klasseringen voor Lindsey Berghuis op NJJK

In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion werden afgelopen weekend de Nederlandse kampioenschappen lange baan voor junioren en jeugd gehouden. Dit mooie zwembad in Eindhoven inspireerde de drie zwemmers van ZVZwartsluis duidelijk, er werden namelijk prima resultaten behaald. Veel pr’s sneuvelden en er werd vijf keer een klassering bij de eerste 10 behaald.

Chris van der Linden begon vrijdagochtend goed met een 0.28.68 op de 50m vrije slag, hiermee bleef hij maar 0,01 sec. verwijderd van zijn beste tijd. Op de 100 m vrije slag ging het nog beter, zijn 1.03.30 was ruim 1,5 seconde sneller dan zijn inschrijftijd. Hij zette daarmee een bijzonder goede prestatie neer waarmee een hele sprong in het klassement bij de jongens junioren 2 werd gemaakt.

Podiumplaatsen voor Lindsey Berghuis en Marit Boxum

Marit Boxum kwam op dit kampioenschap uit in de leeftijdscategorie meisjes junioren 1 en 2. Normaal gesproken kan ze, zeker op al haar rugslag-afstanden, de concurrentie met de oudere meisjes heel goed aan. Dit weekend liep het echter op de rugslag allemaal net wat minder helaas, op de 100 en 200m zat een persoonlijk record er niet in.
Het lukte Marit op de laatste dag wel om op de 200m wisselslag haar tijd aan te scherpen, wat haar een mooie 10de plaats opleverde. Dit was zeker goed voor het zelfvertrouwen, want ook de 50m rugslag hierna verliep goed en tikte ze opnieuw als 10de aan. Op beide afstanden kwam ze maar net tekort om zich te plaatsen voor de finale.

Voor Lindsey Berghuis begon dit toernooi al op donderdagmiddag met de 400m vrije slag. Ze finishte netjes als 10e, in een fractie boven haar pr. Die pr’s kwamen er wel op de volgende dagen, en hoe! Ze reeg ze daarna aan elkaar en behaalde daarbij hele mooie klasseringen: 15e op de 100m vlinderslag, 17e op de 200m rugslag en een 25e op 100m rugslag.
Op de 200m vrije slag gingen er maar liefst vier seconden af en eindigde zij heel knap als 7e in 2.23.58. Het lange weekend gaf ze een mooie afsluiting met een 8e plaats op de 100m vrije slag (1.06.00).

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers