Succesvolle B-kampioenschappen ZVZwartsluis

Succesvolle B-kampioenschappen ZVZwartsluis

In Zwolle werden zaterdag de Overijsselse B-Kampioenschappen gehouden, één van de grote wedstrijden waar het zwemseizoen mee afgesloten wordt. Namens ZVZwartsluis hadden 16 zwemmers voldaan aan de richttijden voor dit kampioenschap. Met het behalen van 12 persoonlijke medailles, waaronder 4 Overijsselse titels en twee podiumplaatsen voor de estafettes kan met recht gesproken worden van een zeer goede seizoensafsluiting.

Opmerkelijk was dat dit jaar vooral de sluziger heren/jongens voor het goede resultaat zorgden.
Thomas Lok greep tweemaal de winst: op de 100 meter vlinderslag, maar ook heel knap op de 100 meter rugslag. Op de 100 meter schoolslag trof hij zijn ploeggenoot Alex Huizenga, beide Sluziger heren zwommen een zeer sterke race, waarbij Alex als eerste finishte en Thomas beslag legde op het zilver. Na dit goud wist Alex ook een zilveren medaille te behalen op de 100 meter vrijeslag.
Ook Marcel Kodden zette in zijn leeftijdscategorie een zeer goed resultaat neer op de 100 meter vrijeslag, het leek er zelfs op dat hij binnen de minuut aan ging tikken, maar hij bleef er helaas net 0.20 sec boven. Hij werd echter wel eerste , waarmee die kleine teleurstelling heel snel weg was. Met nog twee keer zilver op zowel de vlinder als de rugslag en brons op de 100 meter schoolslag kan hij terug kijken op een heel goed kampioenschap en podiumplaatsen op alle vier de afstanden.
Bij de jongens junioren 1 verraste Daan Jansema door als derde te eindigen op de 100 meter rugslag.
Getrude Corporaal hield de eer van de dames/meisjes hoog met het winnen van brons op de 100 meter rugslag en de 100 meter vrijeslag. Op beide afstanden wist zij haar tijd te verbeteren.
Opvallend waren de grote persoonlijke records van Julian Hansman, Esmee Kijk in de Vegte en Martijn Sam op de 100 meter vrijslag. Daarnaast zetten ook Demi Huismans, Robert Jansema , Robin Klomp, Kim Lassche, Marlies van Leusen, Jentina Schuurman en Anieke van der Velde één of meerdere tijdsverbeteringen op de klokken.
Zowel de ochtend als de middagsessie werd afgesloten met een estafette: Op de 4x 50 meter wisselslag zwommen Marcel, Alex, Thomas en Robert zich naar een knappe eerste plaats, de 4x 50 meter vrijeslag leverde een tweede plaats op, hierbij loste Julian Hansman Robert Jansema af als slotzwemmer.

overijselse B 052

admin

Related Posts

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord