Schoolzwem-kampioenschappen

Schoolzwem-kampioenschappen

Op 31 maart 2017 organiseren de zwemverenigingen en reddingsbrigades in Zwartewaterland voor de eerste keer de Schoolzwemkampioenschappen van Zwartewaterland. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit de omgeving zijn uitgenodigd om mee te doen. Locatie is zwembad Bestevaer in Genemuiden; de wedstrijd gaat van start om 18.00 uur.

Doelschoolzwemkamp. 2017
Het Schoolzwemkampioenschap is een sportief evenement waarmee kinderen kennis maken met de zwemsport. Een team bestaat uit zwemmers van de vereniging en kinderen die niet op zwemmen zitten en wellicht nog nooit aan een zwemwedstrijd hebben deelgenomen. De kinderen moeten natuurlijk wel over een zwemdiploma bezitten om mee te kunnen doen.

Deelname
De zwemverenigingen en Reddingsbrigade in Zwartewaterland hebben alle basisscholen (ook in Sint Jansklooster en Belt-Schutsloot) uitgenodigd voor deelname. De scholen die bij de top drie zijn geƫindigd, mogen deelnemen aan het provinciaal kampioenschap.

Prijs
De leerlingen zwemmen individueel ieder twee afstanden, maar komen ook uit in een teamestafette. Iedereen ontvangt na afloop een blijvende herinnering voor deze prestatie. De beste teams ontvangen een bijpassende prijs.

Regionale kampioenschappen
In Nederland vinden jaarlijks circa 70 lokale Schoolzwemkampioenschappen plaats. De 3 winnende teams van ieder lokaal kampioenschap krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Regionale Schoolzwemkampioenschappen. Deze vinden plaats in de maand mei. Vervolgens kunnen de drie winnende scholen van de Regionale kampioenschappen deelnemen aan het Nationaal kampioenschap. Deze nationale kampioenschappen vinden plaats in juni.

Organisatie
De organisatie van het schoolzwemkampioenschap is in handen van zwemvereniging De Eerste Kolk, ZvZwartsluis, Reddingsbrigade Zwartewaterratten Hasselt en de Reddingsbrigade Zwartsluis in samenwerking met de KNZB en Stichting Zwembaden Zwartewaterland.

Lees meer op www.bewegeninzwartewaterland.nl

Contactpersoon namens ZvZwartsluis: Petra Schraa-van Emmen, petraschraa1976@gmail.com

Locatie: zwembad Bestevaer in Genemuiden
Datum: zaterdag 31 maart
Tijd: 18.00 tot 20.30 uur.

Deelname is gratis!

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers