Schoolzwemkampioenschappen in Zwartewaterland

Schoolzwemkampioenschappen in Zwartewaterland

schoolzwemkampioenschappen Zwartewaterland 2018
Na een succesvolle eerste editie in 2017 worden op zaterdag 3 maart 2018 voor de tweede keer de Schoolzwemkampioenschappen van Zwartewaterland gehouden. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit de omgeving zijn uitgenodigd om mee te doen. Locatie is zwembad Bestevaer in Genemuiden; de wedstrijd gaat van start om 14.00 uur.

Doel
Het Schoolzwemkampioenschap is een sportief evenement waarmee kinderen kennis maken met de zwemsport. Een team bestaat uit zwemmers van de vereniging en kinderen die niet op zwemmen zitten en misschien nog nooit aan een zwemwedstrijd hebben deelgenomen. De kinderen moeten natuurlijk wel over een zwemdiploma bezitten om mee te kunnen doen.

Deelname
De zwemverenigingen en Reddingsbrigades in Zwartewaterland hebben alle basisscholen in de gemeente (en ook in Sint Jansklooster) uitgenodigd voor deelname. De leerlingen zwemmen individueel ieder twee afstanden, maar komen ook uit in een teamestafette. Iedereen ontvangt na afloop een blijvende herinnering voor deze prestatie. De beste teams ontvangen een bijpassende prijs. De scholen die bij de top drie zijn geëindigd, mogen deelnemen aan het provinciaal kampioenschap.

Benieuwd hoe dat gaat, zo’n kampioenschap? Bekijk hier een impressie van de finale van 2017:


Regionale kampioenschappen
In Nederland vinden jaarlijks circa 70 lokale Schoolzwemkampioenschappen plaats. De 3 winnende teams van ieder lokaal kampioenschap krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Regionale Schoolzwemkampioenschappen. Deze vinden plaats op 21 april 2018 in Oldenzaal. Vervolgens kunnen de drie winnende scholen van de Regionale kampioenschappen deelnemen aan het Nationaal kampioenschap. Deze nationale kampioenschappen vinden plaats in juni.

Organisatie
De organisatie van het schoolzwemkampioenschap is in handen van zwemvereniging De Eerste Kolk uit Genemuiden, zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ), Reddingsbrigade Zwartewaterratten Hasselt en de Reddingsbrigade Zwartsluis in samenwerking met de KNZB en Stichting Zwembaden Zwartewaterland. Kijk voor meer informatie op de website van één van de zwemverenigingen.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers