Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

De afgelopen 2 weekenden werden door ZvZ zwemmers limietwedstrijden gezwommen in Nijmegen in een 50m bad en in Heerenveen in een 25m bad.

Nijmegen

In Nijmegen zwommen de minioren meisjes Ilse Buit en Vayèn Meekhof voor het eerst een wedstrijd in een 50m bad. Dat was even wennen maar beide meisjes zwommen mooie tijden. Bij de junioren kwamen Arthur Alberts, Charlotte Smelt en Rosalina Dolstra aan de start. Voor Rosalina was het ook de 1e wedstrijd in een 50m bad. Op de 100m vrije slag zette ze een mooie snelle tijd neer. Charlotte zwom zowel op de 100m schoolslag als de 200m schoolslag een pr. Op de 200m vrije slag wist Arthur zelfs 10 seconden van zijn oude tijd af te zwemmen. In de leeftijdscategorie Jeugd 1 en 2 startten Cas Kleinpenning, Emmelien Smelt en Féline Sam. Alle drie waren ze goed op dreef en zwommen ze snelle tijden.

Heerenveen

In het fijne zwembad van Heerenveen werd er nog sneller gezwommen. Rosa Visscher zwom op de 200m vrije slag een pr van 10 seconden en op de 100m schoolslag haalde ze de limiet voor de Overijsselse A kampioenschappen. Emmelien Smelt zwom naar 3 pr’s en behaalde op de 50m schoolslag de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen en het clubrecord. Dat Féline Sam zich steeds beter thuis voelt bij ZvZ blijkt wel uit het plezier en het sneller worden van haar tijden. Cas Kleinpenning zwom op de 200m wisselslag maar liefst 6 seconden van zijn tijd af. Arthur Alberts begon de wedstrijd goed met een pr van 2,5 seconden op de 100m vlinderslag en een pr op de 50m vrije slag. Tot slot zwom hij op de 200m rugslag naar een tijd van 2.24,52 waarmee hij een grote stap heeft gezet om zijn doel te behalen. En dat is deelname aan het NJK. 

Minioren Circuit en lange baan

Aankomend weekend staat voor de minioren de laatste wedstrijd van het Minioren Circuit op het programma. Met deze wedstrijd kunnen onze minioren zich plaatsen voor de Overijsselse minioren kampioenschappen. Zondag zwemt ZvZ met een aantal zwemmers de lange baan (50m) wedstrijd in Nijmegen.

Natascha Halbertsma

Related Posts

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Minioren ZvZ behalen mooie resultaten in Genemuiden

Minioren ZvZ behalen mooie resultaten in Genemuiden

Mooie resultaten tijdens 8-kamp voor ZVZ

Mooie resultaten tijdens 8-kamp voor ZVZ

Sponsor ZVZ en koop heerlijke muffins tijdens de koekactie

Sponsor ZVZ en koop heerlijke muffins tijdens de koekactie