Onderlinge zwemwedstrijden bij ZvZ in coronatijd

Onderlinge zwemwedstrijden bij ZvZ in coronatijd

Nu alle competities en circuits stil liggen in de amateursport en dus ook in zwemsport, heeft de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond) het Virtuele Wintercircuit bedacht. Dat is een circuit van onderlinge wedstrijden binnen de eigen club voor junioren en jeugd.

Coronoproof wedstrijd zwemmen
Samen met de resultaten van de clubs in de regio en in het hele land worden regionale en landelijke rankings bijgehouden. Een mooie manier zwemmers te stimuleren en om te kijken waar iedereen staat. Omdat het onderlinge wedstrijden voor de junioren en jeugd zijn kunnen ze volledig corona-proof worden georganiseerd. ZvZ doet met ongeveer 15 zwemmers mee.

Persoonlijke records
Tijdens de eerste wedstrijd op 27 november 2020 werden al mooie persoonlijk records gezwommen. Die trend werd doorgezet tijdens de wedstrijd van 4 december. Op 11 december sloten we het circuit af.

Deze wedstrijden kunnen we alleen maar mogelijk maken met de inzet van ouders die als vrijwilliger meehelpen. Ontzettend goed om te zien dat iedereen zijn schouders er onder zet om deze wedstrijden 3 weken op rij mogelijk te maken.

Bijzondere prestaties
Tijdens de wedstrijd van 4 december heeft de voorzitter van ZvZ, Jackelien Wassens, medailles uitgereikt aan een aantal zwemmers. Arthur Alberts, Kim Schraa, Myrthe Dorgelo en Carlijne Sam zwommen vorig seizoen het Lange Afstand Circuit (tot aan de coronastop). Zij ontvingen daarvoor een medaille.

Prestatiemedailles
Dan waren er nog twee prestatiemedailles, deze worden uitgereikt aan zwemmers die uitzonderlijk goed hebben gepresteerd op een afstand. Myrthe Dorgelo kreeg deze medaille voor haar prestatie op de 400 m wisselslag LB (lange baan) in Drachten op 1 maart 2020. Emmelien Smelt kreeg een prestatiemedaille voor haar prestatie op de 50 m vrij KB (korte baan) op 11 januari 2020 in Zwolle. Tot slot heeft Emmelien op 22 februari 2020 het regiorecord op de 400 m wisselslag LB voor meisjes tot 12 jaar verbroken. Daarvoor kreeg ze een oorkonde uitgereikt.

Normaal worden deze medailles en oorkondes tijdens de jaarlijkse startdag aan het begin van het seizoen uitgereikt. Door de coronamaatregelen kon die dag dit jaar niet doorgaan.

Alle zwemmers van harte gefeliciteerd!

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers