NK Brons voor Féline Sam

NK Brons voor Féline Sam

In het weekend van 15 t/m 17 december 2018 werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd (NJJK) gezwommen. ZvZwartsluis ging met Anna Klomp, Féline Sam en Kim Schraa naar dit kampioenschap. Féline veroverde op de allerlaatste dag brons op de 400 meter wisselslag.

NK brons Feline SamFéline Sam, geboren in 2007 mocht drie dagen starten bij de Junioren 1. Op vrijdag zwom ze de 100 meter rugslag, 200 meter wisselslag en 200 meter vrije slag. Voor haar allereerste afstand, de 100 meter rugslag was Féline heel erg zenuwachtig. Maar daarna zwom ze al de eerste mooie PR op de 200 meter wisselslag en ’s middags ook nog een prachtige PR op de 200 meter vrije slag. Op deze afstand stond ze als 30e ingeschreven maar Féline wist als 13e te eindigen in 2.31.34, een PR van 4 seconden. Zaterdag stonden de 400 meter vrije slag en 50 meter vrije slag op het programma. Féline zwom op de 400 meter een prachtige race waarin ze de 2e 200 meter sneller zwom dan de 1e 200 meter. Met een geweldige eindsprint op de laatste 50 meter haalde ze nog een aantal zwemsters in. Ze wist een tijd neer te zetten van 5.17.27, een PR van 3 seconden. Op de laatste dag van de NJJK mocht Féline zondagmorgen starten op de 100 meter vrije slag en 200 meter rugslag. De 200 meter rugslag zwom Féline sterk en scherpte ook hier haar oude tijd aan met bijna 5 seconden. Zondagmiddag stond de laatste en meest zware afstand te wachten, namelijk de 400 meter wisselslag. Na een mooie race waarin hard geknokt moest worden, wist Féline haar PR met maar liefst 16 seconden aan te scherpen. Ze eindigde in een prachtige tijd van 6.00.70 en veroverde hiermee het brons.

Kim Schraa, geboren in 2006 verscheen tweemaal aan de start bij de Junioren 2. Vrijdagmorgen als eerste op de 200 meter wisselslag. Ook Kim had last van stress bij haar allereerste NK-afstand. Ze vond het heel spannend allemaal, maar zwom een nette race. Daarna kon zij zich voorbereiden op haar favoriete afstand, de 50 meter vlinderslag, die op zondagmorgen op het programma stond. Ze had er heel veel zin in en knalde naar een 5e tijd in een prachtige PR van 32.12!

Anna Klomp, geboren 2006, bemachtigde op het allerlaatste moment nog een startbewijs op de 50 meter vrije slag bij de Junioren 2. Ze kwam niet voor niets aan de start en zwom een mooie sterke sprint. Ze wist alweer haar oude tijd van 30.71 te verbeteren en noteerde een nieuw PR van 30.34.

Deze ZvZwartsluis Junioren hebben samen met hun familie en trainster een gezellig weekend in Eindhoven gehad met allemaal geweldige prestaties.

Aline Smelt

Related Posts

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

Diana van Leusen bedankt voor je jarenlange toewijding bij ZVZ!

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

ZVZ zwemt Lange Afstanden Kampioenschappen

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Mooie prestaties voor ZVZ in Wapenveld

Persoonlijke records, limieten en clubrecord

Persoonlijke records, limieten en clubrecord