NJJK brons voor Marit Boxum en debuut voor Chris van der Linden

NJJK brons voor Marit Boxum en debuut voor Chris van der Linden

Amsterdam- Vanaf donderdag 19 juni tot en met zondag 22 juni organiseerde de KNZB in het Sloterparkbad te Amsterdam een Nederlands zwemkampioenschap op de lange baan, dit keer niet zoals voorheen gebruikelijk voor alleen de junioren -, maar tevens voor de jeugdzwemmers. Het zwembad was hierdoor tot de nok toe gevuld, en waren in de dagen voorafgaand aan dit toernooi alle toeschouwerkaarten al afgenomen. In deze zeer drukke ambiance wisten Marit Boxum en Chris van der Linden, uitkomend voor ZVZwartsluis, zich goed staande te houden.

Voor Chris van der Linden was het een eerste kennismaking met een groot Nederlands Kampioenschap, waar hij op de 50 en 100 meter vrijeslag mocht uitkomen. Als eerste stond voor hem op vrijdagochtend de 50 meter op het programma, waarop hij een keurige tijd neerzette en voor het eerst onder de 30 seconden dook. Helaas werd net voordat het startschot geklonken had een kleine beweging bij hem geconstateerd, waarop een diskwalificatie volgde. Wellicht toch iets teveel onder de indruk van alles om hem heen. Bij de start op de 100 meter vrijeslag ging het op de laatste dag van het toernooi gelukkig veel beter en ook zijn raceverdeling was goed. Ook nu zat een persoonlijk record erin, maar door een mindere finish lukte dit net niet. Voor Chris is zo’n eerste kampioenschap vooral een leermoment, iets wat hij mee kan nemen naar hopelijk volgende NK’s.
Marit Boxum heeft natuurlijk al wat meer NK ervaring en doet inmiddels boven in mee bij de meisjes junioren 3. De 100 en 200 meter rugslag zijn vooral de afstanden waarop ze dit kan laten zien.
Dat maakte ze dit weekend dan ook helemaal waar, vrijdagmiddag zwom ze een heel goed opgebouwde 200 meter rugslag waarmee ze haar persoonlijk record aanscherpte tot 2.29.88. Dit was goed voor een bronzen medaille. Ook op de 100 meter rugslag wilde ze graag een grote stap maken, dit lukte niet helemaal, maar haar 1.08.87 betekende wel opnieuw een derde plaats.
Zowel op de 400 meter als 200 meter wisselslag wist ze haar inschrijftijd ruim te verbeteren waarmee ze een zevende en zesde plaats bereikte in haar leeftijdscategorie.
Marit startte daarnaast nog op de 50 en 100 meter vrijeslag, met als resultaat een 12de en 22ste plaats. Ze kan terug kijken op een zeer geslaagd NK.

DSC03028

admin

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers