Nieuws van het Open Water team ZvZ

Nieuws van het Open Water team ZvZ

open water zwemmen StadskanaalHet Open Water team van ZvZwartsluis heeft al 3 wedstrijden achter de rug met mooie resultaten:

20 juni: 1e wedstrijd van het seizoen in Vriezenveen

Het seizoen van het Open Water team begon met een slecht en koud voorjaar. Het water was net 18 graden, heel koud! Deelnemers waren: Anieke vd Velde, Jelma de Jonge, Lindsey Berghuis, Maranka Huitema, Marlies van Leusen en Natalie van Leusen. Lindsey en Natalie zwommen voor het eerst in de hogere junioreklasse en zwommen knappe PR’s. Maranka werd 3e op de 1000m vrije slag bij de master 20+ en Jelma werd 1e bij de masters 30+.

Open Water week
Tijdens de zwemvierdaagse hielden we dit jaar voor het eerst de Open Water week in het Grote Gat naast het zwembad in Zwartsluis. Hoewel de maandag en dinsdag door het slechte weer niet doorgingen hadden we een goede opkomst en was het erg gezellig. De woensdag was voor de meesten nog steeds wel erg koud maar donderdag was het heerlijk open water zwemweer en hebben we lekker getraind.

27 juni: wedstrijd Scheerwolde
Een dag met een mooi zonnetje maar een straffe wind op de baan maakte het toch wel zwaar. Het water was al 19.5 graden dus prima te doen. Deelnemers: Angelique Schuurman, Anieke vd Velde, Jelma de Jonge, Lindsey Berghuis, Maranka Huitema, Marlies van Leusen en Natalie van Leusen. Angelique, Lindsey en Natalie zwommen een PR. Anieke werd 2e bij de 1000m school masters 20+ Het was erg gezellig en ook de deelnemers van de open water week zwommen hier een prestatietocht waarvoor ze een mooi aandenken ontvingen. Erg knap, voor de meesten was het toch de eerste keer!

28 juni wedstrijd Stadskanaal
Een bewolkte dag maar niet veel wind en water van 18 graden. Deelnemers: Jelma de Jonge, Elianne Huitema, Maranka Huitema, Lindsey Berghuis en Natalie van Leusen. Jelma werd 3e op de 1000m vrije slag bij de Masters 30+, Elianne werd 1e op de 1000m vrije slag bij de dames en zwom een dik PR. Lindsey werd 3e op de 1000m vrije slag bij de junioren met ook een PR en Natalie werd 2e op de 1000m schoolslag junioren.

Planning wedstrijden
Het Open Water team doet nog mee aan de volgende wedstrijden:

4 juli in Oss
18 juli in Amsterdam
16 augustus in Huizen
29 augustus in Oirschot
30 augustus in Oosterhout
5 september in Vianen

 

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers