Myrthe Dorgelo en Daan Jansema ZvZ clubkampioenen 2019

Myrthe Dorgelo en Daan Jansema ZvZ clubkampioenen 2019

In zwembad De Kragge werden woensdag 23 en zaterdag 26 januari de jaarlijkse clubkampioenschappen van ZvZwartsluis gehouden. Woensdag werden de vlinderslag en vrije slag gezwommen; zaterdag kwamen de schoolslag en de rugslag aan bod. Myrthe Dorgelo en Daan Jansema waren dit jaar de snelste ZvZ zwemmers en mogen zich clubkampioenen van 2019 noemen.

De spelregels
Bij deze clubkampioenschappen werden alle gezwommen tijden van alle zwemslagen bij elkaar opgeteld. Voor de zwemmers met het minste aantal punten, die dus in hun leeftijdscategorie het snelste hadden gezwommen, stond er een mooie beker te wachten. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een oorkonde.

Clubkampioenen 2019
Myrthe Dorgelo was, net als vorig jaar, de snelste bij de dames. Bij de heren was dit Daan Jansema. Nadat zij beiden 4 sterke races in alle zwemslagen hadden gezwommen, mogen zij zich clubkampioen 2019 noemen.

clubkampioenschappen_ZvZ_2019Meeste PR’s
Ook waren er bekers voor de zwemmers met de meeste persoonlijke records (pr’s), gezwommen in het seizoen 2017-2018. Bij de dames ging de eerste prijs naar Féline Sam, zij behaalde 58 pr’s. De tweede prijs was voor Carlijne Sam, zij behaalde 51 pr’s. De derde prijs was voor Kim Schraa, zij behaalde 47 pr’s.

Bij de heren was de verdeling als volgt: Storm Boxum zwom het afgelopen seizoen 56 pr’s en behaalde daarmee de eerste prijs. Nils van Toly had 34 pr’s gezwommen en scoorde de tweede prijs. Diede Veld behaalde met 32 gezwommen pr’s een derde prijs.

Uitzonderlijke prestaties
Juliëtte Jansen
werd naar voren geroepen omdat zij tijdens het Junioren en Jeugd circuit in Zwolle op 3 november jl. de 100 meter vrije slag onder de 1 minuut en 05 seconden gezwommen had. Zij kreeg daarvoor een beker én een wisselbeker uitgereikt.

Clubrecord
Daan Jansema
kreeg een beker uitgereikt omdat hij het bestaande clubrecord op de 200 meter rugslag tijdens de Overijsselse A-kampioenschappen in Nijverdal verbroken had. Dit record stond sinds 17 maart 2007 op naam van Pieter Jan de Vries.

Grootste verbetering seizoen 2017-2018
Ook was er een beker voor de zwemmer die de grootste verbetering had laten zien. Dit jaar was dat Aimy Freriksen, zij verbeterde haar pr op 7 maart 2018 bij de 50 meter vlinderslag met maar liefst 172%.

Regiorecords (records van Overijssel en Gelderland)
Een aantal zwemmers behaalde een nieuw regiorecord en kregen hiervoor oorkondes van de KNZB uitgereikt:

  • Het estafetteteam, bestaande uit Esmee Mulder, Diede Veld, Fay Boxum en Emmelien Smelt, behaalde op 13 oktober 2018 een nieuw regiorecord op de 4x 50 meter vrije slag gemengd.
  • Diede Veld zwom tijdens de kerstwedstrijd op 22 december 2018 een nieuw regiorecord bij de jongens van 10 jaar op de 200 meter schoolslag.
  • Fay Boxum zwom, ook tijdens de kerstwedstrijd op 22 december 2018, een nieuw regiorecord bij de meisjes van 9 jaar op de 200 meter schoolslag. Dit was een verbetering van het oude record met 22 seconden.
  • Emmelien Smelt behaalde, tijdens de kerstwedstrijd op 22 december 2018, een nieuw regiorecord bij de meisjes van 10 jaar op de 50 meter vlinderslag. Dit was een verbetering van het record dat al 31 jaar oud was.
  • Féline Sam, Kim Schraa en Anna Klomp namen van 13 t/m 16 december 2018 deel aan de Nederlandse Junioren en Jeugd kampioenschappen (NJJK) in Eindhoven. Anna mocht starten op de 50 meter vrije slag en zwom een mooie pr. Kim mocht starten op de 200 meter wisselslag en de 50 meter vlinderslag, op de 50 meter vlinderslag zwom ze een knappe pr. Féline mocht starten op de 100 meter en 200 meter rugslag, de 200 meter wisselslag, de 50 meter, 100 meter, 200 meter en 400 meter vrije slag en als laatste afstand op de 400 meter wisselslag. Op deze laatste afstand wist ze met een pr van 16 seconden een bronzen medaille te behalen. Voor deze prestatie kreeg Feline een cadeaubon uitgereikt.

Tamek, sponsor van deze clubkampioenschappen, kon helaas niet aanwezig zijn om de bekers en medailles uit te reiken. Later deze week zal ZvZ hen een bedankje brengen.

Bekijk hier de officiële uitslagen. Meer foto’s kun je bekijken op ZwartsluisActueel: http://www.zwartsluisactueel.nl/2019/01/27/zvz-heeft-weer-een-jaar-lang-clubkampioenen/

 

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers