Mooie Overijsselse A-kampioenschappen

Mooie Overijsselse A-kampioenschappen

Voor zes zwemmers van ZVZwartsluis stonden de laatste twee weekenden van mei in het teken van de Overijsselse zomerkampioenschappen lange baan.  Al jarenlang worden deze kampioenschappen gehouden in zwembad ‘De Steur’, het 50m bad in Kampen. Dit jaar was het echter de laatste keer dat in dit zwembad deOV A-kampioenschappen Kampen beste zwemmers van Overijssel de strijd met elkaar aan gingen.

Begin 2017 zal het bad namelijk definitief haar deuren sluiten en hoopt Kampen over een nieuwe zwemaccommodatie te beschikken. Het nieuwe wedstrijdbad zal alleen geschikt zijn voor korte baan wedstrijden. Veel (oud) zwemmers van ZVZwartsluis bewaren goede herinneringen aan het ‘oude’ 50m bad en hebben er veel successen behaald. Succes was er ook deze editie voor de zwemmers van ZVZwartsluis.

Erik van der Linden behaalde een derde plaats op 100m rugslag, op de halve afstand eindigde hij op de vijfde plaats. Op de 50m vrijeslag schaarde hij zich met een zesde plaats opnieuw bij de beste tien.
Hannah Hulst deed het bijzonder goed op de 100m schoolslag, met haar 1.28.16 steeg ze een paar plaatsen op de ranglijst en daarmee kwam het podium heel dicht bij: vierde.

Jongens junioren 3 kent een sterk deelnemersveld, Chris van der Linden en Martijn Sam lieten op de 50m vrijeslag zien goed mee te kunnen. Chris bleef maar een fractie van zijn pr verwijderd, Martijn wist zijn tijd met meer dan een seconde te verbeteren. Annejen Smelt en Juliëtte Jansen deden het ook goed op de vrijeslag nummers.  Annejen eindigde op de 200m op een knappe 9e plaats, op de sprintafstand werd ze 16e.
Op de 50m tikte Juliette ook als 9e aan, daarnaast zwom ze op de 100m voor het eerst onder de 1.10 op de lange baan (1.09.08), een prachtig persoonlijk record.

De jongste zwemmertjes van de zwemvereniging maken zich nu op voor de Overijsselse miniorenfinales die 11 en 12 juni gehouden worden.  Het wedstrijdseizoen zal in het weekend van 18 en 19 juni worden afgesloten met de Overijsselse B-Kampioenschappen voor junioren 1 en ouder. Ook daar zullen zwemmers van  ZVZwartsluis aan de start staan.

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers