Minioren ZvZwartsluis zijn Nationaal Kampioen

Minioren ZvZwartsluis zijn Nationaal Kampioen

ZvZwartsluis Nationaal KampioenZaterdag 7 april heeft ZvZwartsluis de finale gewonnen van de Nationale Arena Clubmeet in Den Haag. Deze Clubmeet werd gezwommen in de pauze van de Swim Cup waar de Nederlandse zwemtop, met onder andere Ranomi Kromowidjojo, aan de start verscheen. Alleen de minioren van de 16 snelste zwemclubs van Nederland mochten hier aan de start verschijnen. ZvZwartsluis werd Nationaal Kampioen en won de titel ‘Beste club van Nederland’.

Voorrondes
In november 2017 vonden in Zwolle de voorrondes voor deze Clubmeet plaats. Van de 139 deelnemende zwemclubs uit Nederland had ZvZwartsluis zich bij de voorrondes als 4e geplaatst voor de landelijke finale van afgelopen zaterdag in Den Haag. Dit was al een geweldige prestatie voor een kleine zwemvereniging als ZvZwartsluis. Afgelopen zaterdag werd dit zwemsucces zelfs bekroond met een 1e plaats!

De deelnemers
De zwemmers die deelnamen aan deze Clubmeet waren: Anique Dorgelo, Fay Boxum en Paula Spans (minioren uit 2010 en 2009), Emmelien Smelt, Jette Mensink en Rosa Visscher (minioren  uit 2008), Féline Sam en Kaylen Schonewille (minioren uit 2007). Bij de jongens zijn dit Diede Veld en Jaydey Schonewille (minioren uit 2009 en 2008), Storm Boxum, Nils van Toly, Cas Kleinpenning en Melle van Geelen (minioren uit 2007), Rick Smelt en Salo Veld (minioren uit 2006).

ZvZ Nationaal KampioenZvZ beste club van Nederland
In het compleet andere en uitgebreidere zwemprogramma dan de voorronde, mocht er nu zelfs met maximaal 25 zwemmers per club worden ingeschreven. ZvZwartsluis zwom echter met maar 15 zwemmertjes naar het goud. Een topprestatie van de zwemmers van ZvZwartsluis die ongelooflijk hard gezwommen hebben met een aantal prachtige toptijden!

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers