Minioren van ZvZwartsluis behoren bij de Nederlandse top

Minioren van ZvZwartsluis behoren bij de Nederlandse top

NL kamp. minioren Dordrecht 2 juli 2017

Zondag 2 juli jl. vonden de Minioren Jaargangfinales lange baan (NK) in Dordrecht plaats. Hieraan mogen alleen de 24 snelste zwemmers van Nederland meedoen. Deelnemen is dus al een hele prestatie maar de minioren van ZvZwartsluis hebben ook nog eens ongelooflijk goed gepresteerd! Door minder keerpunten resulteert een 50 meterbad normaliter tot langzamere tijden dan in een 25 meterbad maar ZvZwartsluis zwom gewoon even een aantal prachtige PR’s!

Diede Veld (2008) startte op de 100 meter (m) schoolslag en zwom zijn oude tijd direct aan flarden. Dit resulteerde voor Diede in een 9e plek bij de jongens van de jaargangen 2007 & 2008. Een hele superprestatie! En dan te weten dat hij 1e reserve was en uiteindelijk toch nog geplaatst was op deze afstand. In het middagprogramma kwam Diede uit op de 100 m borstcrawl en eindigde daar als 23e in een nette tijd. Bij zijn eigen jaargang uit 2008 betekende dit een 2e en 3e tijd. Dit belooft veel goeds voor het volgende zwemseizoen.

Anna Klomp (2006) zwom bij de minioren uit 2006 op de 100 m vlinderslag naar een 9e plaats in een prachtige PR van bijna 1 seconde naar 1.29.13! Dit is een superprestatie van Anna want normaliter heeft de 100 m vlinderslag op de lange baan een marge van ongeveer 5 seconden ten opzichte van de 25 meterbaan. Voor haar  betekende dit de laatste wedstrijd bij de minioren. Volgend seizoen zal zij verder knallen bij de junioren.

Emmelien Smelt (2008) kwam in het middagprogramma tweemaal aan de start bij de minioren uit de jaargangen 2007 & 2008. Op de 100 m borstcrawl zwom ze naar een 15e plek in een zeer goede tijd die zelfs haar tijd in een 25 meterbad evenaarde. Vervolgens zwom ze haar lievelingsnummer, de 50 vlinderslag, in werkelijk een toptijd en tevens dikke PR van 39,46 sec! Hiermee bereikte ze een 5e plaats. Volgend seizoen behoort ook Emmelien, net als Diede, bij de oudste jaargang in deze gecombineerde jaargangen en zal ze nog veel van zich laten horen. Bij haar eigen jaargang uit 2008 betekende dit namelijk tweemaal de snelste tijd.

Storm Boxum (2007), helaas afgelopen week geveld door hoge koorts, heeft ervaren wat koorts met het lichaam doet. Hij kon niet fit aan de start verschijnen en had helemaal geen energie om te presteren. Maanden van voorbereiding voor de beste prestaties in Dordrecht gingen voor hem in rook op.  Op de 100 m schoolslag eindigde Storm helaas net als 4e op 0,8 sec. van het brons. De 100 m borstcrawl en 50 m vlinderslag resulteerden voor hem in een 11e en 12e plaats.

Er kan in een zwemseizoen van alles gebeuren bij deze minioren in opkomst. Maar één ding is zeker: ZvZwartsluis zwemt nu en volgend seizoen in elk geval weer bij de landelijke top!

 

Aline Smelt

Related Posts

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

Een fantastische opbrengst voor ZVZ met de Grote Clubactie

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

ZvZ zwemmers scoren medailles in Genemuiden

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

Zwemmen bij ZVZ is ook teamsport

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers

21 medailles voor 7 ZvZ zwemmers